Viber poruke i pozivi otkrivaju Laninog ubojicu!?

ljubuski.info

Stručnjaci Federalne uprave policije (FUP) užurbano izvlače podatke iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije više od mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, saznaje "Avaz".

Podsjećamo, Lanin telefon prije nekoliko dana uspjeli su otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada je tada na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po nalogu Tužiteljstva ZHŽ.

Kako nam je neslužbeno rečeno, osim poziva i poruka, provjeravaju se i svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera, Signala, WhatsAppa. Do sada je izvučeno na desetine poruka i poziva, koji će pomoći istražiteljima otkriti motiv ovog stravičnog ubojstva.

Tužiterlji već imaju listing poziva na dan ubojstva, a koji su dobili od mobilnih operatera. No, on navodno nije od velike pomoći. Sada se utvrđuje što je i kome slala Lana na Viber kobnog dana, a ko je nju zvao, što je, kako se neslužbeno doznaje, navedeno i u nalogu pripadnicima FUP-a.

Čvrst trag

Vještačenje bi trebalo biti završeno danas, a svi podaci bit će proslijeđeni tužiteljima koji vode istragu.

Za sada tužitelji, koji nemaju skoro nikakav čvrst trag ko je ubio Lanu, sve nade polažu u vještačenje njenog mobitela i komunikaciju koju je ostvarivala putem Vibera.
Pogotovo poruke koje je upućivala i kome te zašto je kobnog dana iz Mostara, u kojem je živjela, krenula autobusom put Čapljine. Zapis te komunikacije krije njen mobitel.

I dalje traju saslušanja

U Ministarstvu unutarnjih poslova ZHŽ i u Tužiteljstvu ZHŽ čekaju, također, i na rezultate brojnih drugih vještačenja. No, i dalje se saslušavaju brojne osobe te se analiziraju brojni snimci izuzeti s videonadzora objekata u Čapljini koji pokazuju tijekk njenog kretanja.

Tijekom dosadašnje rekonstrukcije njenog kretanja, utvrđeno je da je od Autobuske stanice u Čapljini pješačila do naselja Trebižat. Viđena je i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno tijelo u rijeci Studenčici kod Ljubuškog u večernjim satima pronašao lokalni ribar.

Avaz

Glas naroda

Mic po mic,UBOJSTVO će se prekriti.
Policija štiti nekoga!

Najveći uteg rješenju ovog slučaja su prve izjave tužitelja. Treba dokazati pravu istinu ali pitanje je koliko su sposobni oni koji bi to trebali uraditi i pitanje je dali znaju šta trebaju da dokažu ili šta da rade, u kojem pravcu uopće idu.
Sve je jasno ali....

...ništa nije jasno!

Sve je jasno ko noc i dan.

Ja da sam istražitelj, svu bih istragu usmjerio na mobitel njezine majke i njenog zagondzije.

Koliko im to treba za vjestacenje, to se pogleda i vidi ako uopce ima ista! Opet ponavljam: naslov vam je kritican i dovodi do pogresnih zakljucaka, al naravno to je medijski trik da privuce sto vise citatelja. Puno ljudi uopce ni ne vidi ovaj upitnik, a u tekstu se uopce nije navelo da je u njenom telefonu ubojica kontakt na viberu

Ako imate nesto konkretno, objavite! I kakvi su ovo nesluzbeni izvori da mi je znat?!

majku majku joj pritisnut ona sve zna

Tu nema ništa bez inspektora Kolambo.

Ma prepustite sve Švabama neka to završe, ionako će opet trebati njihova pomoć kad zapne. Platite ljudima pošteno i sve riješeno.

30god koje god.za primjer drugima,bravo za FUP,bravo za MUP Ljubuški

Eto vidijet će te da je ubojica oženjen .

A ako i nije, mi ćemo ga oženit!

Najjači komentar

I kakve to sad ima veze jeli oženjen ili nije. Pa ako znaš da je oženjen, onda znaš valjda i ko je ubica.

Otkad otkrivate

Ja znam koje ubica ubicaje ubica sto posto

Ti nisi baš pametan 100%

nije mi jasno zašto išta objavljuju dok ne riješe slučaj

Može im bit... šta ti nije jasno.

objavljuje se da nama kojima je dosadno nešto čitamo pa onda da naglabamo?

Ubojica je netko kome je iz čista mira palo na pamet da nekoga ubije!
Nikakav momak, nikakav oženjeni.
Koji ste vi tutkumi glupi, bože sačuvaj!

Aje Tita ti ne dipr...

Na klixu piše da u telefonu nisu ništa pronašli. Ja mislim da je onaj lik pod pseudonimom vidoviti Milan u pravu kada je napisao da ju je ubio neko koga nije poznavala a policija ne želi priznati da se ubica vjerovatno pojavio na mjestu zločina ali njihovi istražitelji nisu bili trenutno tu ili im nije bio sumnjiv te nisu ni primijetili.

Ko je veći bo.lesnik, ti ili oti tvoj Milan ili novinari koji isu ga spominjali pa čak i u tiskovinama pitanje je sad...Bože sačuvaj i gotovo!

Ne znam koliko si ti bolestan ali svakako potraži stručnu pomoć. Najviše je u BiH nepregledanih.

Slučaj neka proslijede Nijemcima jer ovi naši nemaju pojma.

naće švabe ubojicu a naši ševinovci policajci ne znaju di je njemačka na globusu

naće švabe ubojicu a naši ševinovci policajci ne znaju di je njemačka na globusu

Viber poruke i pozivi otkrivaju Laninog ubojicu!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari