Zakazali svi, od vlasnika, preko vladajućih struktura, do istražnih tijela

ljubuski.info

Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija pozvao je predstavnike vlasti u BiH, političke dužnosnike, te vodeće dužnosnike Republike Hrvatske da poduzmu korake za spas ove tvrtke.

Sindikat navodi kako se u BiH ništa konkretno ne radi na ponovnom početku rada Aluminija puna četiri mjeseca nakon gašenja njegovih pogona, a dosta toga je obećano. Aluminiju je zbog dugova od preko 400 milijuna KM isključena je struja 10. srpnja ove godine. Kompanija je u idućim mjeecima izgubila preko 500 radnika.

Stotinjak radnika u krugu mostarskog Aluminija. S jučerašnjim danom, njihov posao je završen. Za nastavak rada, potrebna su ulaganja.

Od 900 radnika, 380 ih je ostalo zaposleno nakon gašenja tvornice 10. srpnja. Naplatili su umanjene naknade, pripremajući tvornicu za potencijalnog ulagača, dok su članovi Nadzornog odbora, dobili pune nadoknade, a da pritom ništa nisu uradili. Zakazali su, tvrde, svi, od vlasnika, preko vladajućih struktura, do istražnih tijela.

U sindikatu nisu imali informacije o sastanku rukovodstva kombinata s predsjednikom HDZ-a. Informaciju je potvrdio sam Čović kazavši kako interesa ulagača ima, ali da konkretne odgovore očekuje idućeg tjedna.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH, koja je suvlasnik 44 posto udjela, iskazala je nedavno uvjetnu spremnost za nasatavk pregovora sa izraelsko-kineskom grupacijom, na čiju je ponudu iznijela više prigovora, od mirovanje duga, fiksne cijene električne energije od 40 eura do 10 godina, do oslobađanju od svih troškova u vezi s Elektroprijenosom i jamstvima za rad termolektrane.

Odgovor na prigovore još nije stigao. U međuvremenu sve se češće spominje i stečaj kao jedan od opcija, što bi smatraju radnici, sudbinu Aluminija zapečatilo.

N1

Glas naroda

E moji radnici ovo je ništa što će tek biti

Predsjednik NO Aluminija je dekan Ekonomskog fakulteta u Mostaru znači da vam nije bilo pomoći ipak su to HDZ BiH stručnjaci

Ja vjerujem da Ševini stručnjaci mogu preporoditi Aluminij i još dodatno zaposliti nekoliko tisuća radnika

Pa sta ocete jedna firma propala a 10 hdz zekanski firmi se diglo i 100 ljudi se obogatilo. Gasi struju i sve na otpad

Samo vi glasajte i dalje za ZNA SE isto tako kako ćete završiti ZNA SE.

Kako je dobročinitelj kazao krivo je sarajevo i vlada u kojoj su sudjeluju nemojte protestirati isprid kradezea nije kradeze kriv direktor i uprava i elektroprivreda...stvarno u zdrav mozak

Zakazali svi, od vlasnika, preko vladajućih struktura, do istražnih tijela
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari