Suđenje za krivotvorenje u MUP-u jače od slučaja Agrokor

ljubuski.info

Više od stotinu državnih i policijskih službenika MUP-a hodočastilo je gotovo pet mjeseci oltar sudbene vlasti u Ljubuškom - Općinski sud. Svi su imali isti cilj, svjedičiti za istinu, pravednost i pravdu u svojoj instituciji.

U instituciji gdje su godinama, od strane ministara, kao političkih gubernatora, bili lutke na koncu s one strane zakona. I sviđalo im se godinama tako, jer su u službi kriminala postajali uredski farizeji i važna roba. Nakon dobro obavljenog posla uslijedile bi privilegije kao napojnice uz plaću.

MUP ZHŽ jači od Agrokora

Krivotvorenje dokumentacije u postupku izbora medijatora državne službe u MUP-u ZHŽ potvrdilo je, pred sudom, više od stotinu svjedoka. Optužena je državne službenica Ingrid Miloš, pomoćnik ministra Željko Jukić i policijski službenik Mario Bašić. Jukić i Miloš su diplomirani pravnici i, osim sebe osobno, osramotili su struku, omogućivši nezakonito imenovanje medijatorice Ana Smoljan,stvorivši pravni kaos u policiji i ministarstvu.

Toliko svjedoka kriminala nema ni proces za suđenje Todorićima za propast Agrokora.

Svi resursi Općinskog suda u Ljubuškom su bili maksimalnoj funkciji. Sudac je bio Miro Jurič. Uskoro će uslijediti presuda, za koju predviđaju da će biti oslobađajuća, u prijevodu rečeno uvjetna ili po onoj narodnoj, tresla se gora, rodio se miš.

Miš se nije rodio jedino u slučaju Mate Šimića Dolkića, komentira se u policiji, dok sluge kriminala redovito bivaju spašene u posljednji trenutak.

U normalnoj državi za ovakva kriminalna djela odmah se ostaje bez posla nakon suspenzije, što potvrđuje postupanje pravne države u policiji Hrvatske. Akteri krivotvorenja, na žalost, nisu samo krivotvorili izbor medijatora, nego mnogo drugih rješenja uz izradu onih koji sa zakonom nemaju dodira.

S procesuiranjem kriminala u MUP-u se trebalo krenuti ranije, ne samo u mandatu Zdravka Borasa, kojem se, da apsurd bude veći, sudi za kriminal u Splitu.

Pred sudom je jako ozbiljan predmet, koji može usmjeriti pravdu i pravednost prema boljoj budućnosti, ali i amnestirati kriminal u susret propadajućem društvu.

N.B.

Glas naroda

moja Ingrid jadna ne bila imaš li mrve savjesti koliko si zla nanijela svojim kolegama na poslu?

a i tvoj Bruno šta on radi, kratkovidan kad je u pitanju kriminal.....

profesionalni krivotvoritelji

Ujeo vuk gudu Miro će da presudi kako mu partija naloži kao i uvjek.

Institucija koja je nepotrebna u gradu, ovakva kakva jest, podlozna politici i lokalnim mocnicima. Boze sacuvaj nas potrebe za ici u ovu zgradu.....

Suđenje za krivotvorenje u MUP-u jače od slučaja Agrokor
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari