Za područje ZHŽ izdan žuti meteoalarm, moguće izlijevanje Trebižata

ljubuski.info

Iz Civilne zaštite ZHŽ javljaju kako je vodostaj na rijeci Trebižat (izmjeren na vodomjernoj postaji Humac) iznosio 298 cm u 8 sati, (280 cm redovna obrana od poplave) sa trendom rasta 0 cm.

Ističu kako su na snazi su redovite mjere obrane od poplave, proglašene 13. studenog 2019. u 12:45 sati. Ali prenose obavijest Federalnog hidrometeorološkog zavoda koji upozorava na nove moguće padaline, odnosno na mogućnost rasta vodostaja u rijekama.

Postoji određena mogućnost kako može doći do izljevanja rijeka iz korita, obzirom na prognoziranu značajnu količinu padalina u idućem razdoblju. Hidrološka prognoza se odnosi na rijeku Trebižat, a, iako se radi o manjoj mogućnosti, ovom Obavijesti nadležne institucije pozivaju se na oprez. Očekivani početak događaja je nedjelja, 17. studenog 2019. godine, aočekivani vrh vodnog vala je u ponedjeljak, 18. studenog, navode iz Federalnog hidrometerorološkog zavoda.

Napominju kako je rijeka Trebižat u Federaciji BiH pod determinističkim utjecajima, te nije moguće dati pouzdanu prognozu.

Za područje ZHŽ izdan žuti meteoalarm

U petak u 8 sati ujutro temperatura u Grudama je iznosila 12°C, relativna vlažnost zraka 79%, barometarski tlak 1013.4 hPa, brzina vjetra 3,8 m/s smjer SE, količina padalina 0 mm.

U petak je za područje ZHŽ objavljen žuti meteoalarm, a očekivani udari vjetra južnog smjera su od 40 do 50 km/h u vremenu od 10 do 24 sati, navodi se u priopćenju Civilne zaštite ZHŽ.

Glas naroda

kako će se izlit kad se stotine ticuća maraka potroše za održavanje i nasipe

Koje se to protivpoplavne mjere poduzimaju,zna li itko.

mjere biži što dalje

nasipa se šljunak a koliko se para ubere za te svrhe moglo se s njima bajer oziđat

Idemo u kino al polako po pločniku hodajte mokar je hahaha Sram vas bilo

Prije ćemo oticati bajer Leverkuzen i to, men se čini .

Bitno im je bilo ljetos nasipati šuder po bajeru da se mogu biciklisti voziti a sada kad su poplave i neodržavanje kanala nije im važno

Da oce bogan poplaviti a oni koji radr i krvavo zerade njih se boze okani a ovi koji sjede na stolici boze oduzmim glas oni su krivi za narod koji se muci

Utakmica a samo Radisici nemaju struje ovo je po stoti put

Za područje ZHŽ izdan žuti meteoalarm, moguće izlijevanje Trebižata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari