Predstavljanje knjige Ivice Šarca "Metastaze jedne revolucije" u Ljubuškom

ljubuski.info

U suorganizaciji HKD Napredak, podružnica Ljubuški, te uz potporu gradonačelnika Grada Ljubuškoga i nakladničke kuće Crkva na Kamenu, u utorak, 12. studenoga u 19 sati, u Gradskoj vijećnici u Ljubuškome, održat će se predstavljanje knjige prof. dr. sc. Ivice Šarca pod nazivom Metastaze jedne revolucije - Uspostava komunističko-partizanske vlasti u zapadnim dijelovima Hercegovine.

Knjiga obrađuje do sada nerasvijetljenu i istraživački zapuštenu prošlost Zapadne Hercegovine u razdoblju od jeseni 1944. do zime 1945. godine. Nastala najvećim dijelom kao rezultat pretraživanja izvorne građe u arhivskim ustanovama u Mostaru, Zagrebu i Beogradu, knjiga obrađuje razdoblje od dolaska jugoslavensko-partizanskih postrojbi u zapadne dijelove Hercegovine i uspostave prve komunističke vlasti do završetka procesa njihova ovladavanja ovim prostorom (listopad 1944. - ožujak 1945.).

Iz slojevitoga tematskog sklopa posebno izdvajamo odnos i postupke novih (vojnih i političkih) struktura moći, partizanskih i partijskih, prema lokalnom hrvatskom pučanstvu kao i prema hercegovačkim franjevcima, napose onima iz širokobriješkoga i mostarskoga samostana.

Knjigu će predstaviti prof. dr. Božo Goluža, dr. sc. Robert Jolić i autor.

HKZ Troplet

Glas naroda

ali i ti partizani su bili lokalno hrvatsko pučanstvo , a ovi govore o njima kao da su sa marsa došli

Pročitaj knjigu pa komentiraj, tvoj komentar nema veze sa sadržajem knjige

Ta bagra nije vrijedna spomena

Izgleda da su samo pratri i njihova rod ina pravi Hrvati. Upamtite jednom za uvijek, biti katolik ne znači biti veći Hrvat od onih koji imaju eventualno drugačiji svjetonazor.

Isto kao i za onoga gore - Pročitaj knjigu pa komentiraj, tvoj komentar nema veze sa sadržajem knjige

To je vremenski period u koje su fratri zastali 44 i 45 prije i poslije i sadašnjost budućnost za njih ne postoji pa mislim da je ovu knjigu napisao fratar samo stavio ovog šarca da on bude autor.jer nikog normalnog u 2019 ne interesira 1944 i 1945

Predstavljanje knjige Ivice Šarca "Metastaze jedne revolucije" u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari