Zona Bijača u strategiji općinskog razvitka

ljubuski.info

Poslovna zona Mostarska vrata, koja je u posljednjih nekoliko godina svijetla točka cijele općine Ljubuški, zasigurno je opravdala svoje postojanje.

Kako smo doznali od načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, trenutačno se u ovoj zoni gradi pet novih objekata. Izgradnja nekih od novih objekata je usporena zbog ekonomske krize koja nije zaobišla niti našu zemlju, međutim, ipak se radi i gradi.

Interes za investiranjem

“Najvažnije je da i dalje postoji interes za investiranjem na ovoj lokaciji, jer kako sam već više puta do sada kazao, bez razvoja gospodarstva, ne može biti bolje ni u ovoj, a ni u drugim sferama života”, kazao je Barbarić, dodajući kako vjeruje u skori gospodarski oporavak općine, što bi s otvaranjem novih radnih mjesta i već učinjenim za napredak, u skoroj budućnosti trebalo stvoriti daleko bolje ozračje.

Nadalje, govoreći o poslovnoj zoni Bijača, o kojoj se u posljednje vrijeme također mnogo pričalo, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić naglašava kako je ona u strategiji općinskog razvitka te u svim drugim planovima. Kao što je do sada već rečeno, početak izgradnje ove zone uvjetovan je mnogim segmentima, među čime je i dovršetak izgradnje autoceste Zagreb - Dubrovnik i njegovog spajanja s Bosnom i Hercegovinom, koji će biti u neposrednoj blizini Ljubuškog.

Zona Bijača i koridor Vc

“Od zone Bijača u skoroj budućnosti očekujemo i više nego od postojeće na Mostarskim vratima. Međutim, realizacija zone Bijača u direktnoj je vezi i s početkom izgradnje koridora Vc. Projektna dokumentacija je završena, najave za početak radova su optimistične”, kazao je Barbarić, načelnik ljubuške općine, dodajući kako vjeruje da će se iduće godine ozbiljnije razgovarati o realizaciji ove zone.

Dnevni list

Glas naroda

Glupava "oporba" bolje pregledaj arhive i samo njih djeli, ali vi šutite.

Zona Bijača u strategiji općinskog razvitka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari