U četvrtak izobrazba gospodarstvenika u Tehnološkom parku Posušje

ljubuski.info

Sveučilište u Mostaru, Fakultet strojarstva računarstva i elektrotehnike u suradnji s Općinom Posušje, Tehnološkim parkom Posušje, Razvojnom agencijom Zapadnohercegovačke županije - HERAG i lokalnim poduzećima organizira besplatni info seminar o Lean proizvodnji.

Lean proizvodnja predstavlja metodologiju organiziranja procesa s ciljem maksimiziranja njegove učinkovitosti korištenjem pet principa, a kroz eliminiranje svih sedam vrsta gubitaka.

Osnovna postavka Lean koncepta je proizvoditi sa što manje zaliha, kapitala, ljudskog rada, neispravnih proizvoda, zastoja i čekanja, a s druge strane proizvesti baš onakav proizvod kakav kupac želi. Kao rezultat nameće se poslovanje samo kroz procese koji dodaju vrijednost za kupca.

Spremnost poduzeća u što kraćem roku reagirati na promjene na tržištu postaje glavni adut "borbe" za tržište. Primjenom Lean koncepta poduzeće postaje fleksibilno i spremno odgovoriti na izazove tržišta.

Metodu je osmislila i razvila firma Toyota, a pod nazivom Lean postala je nezaobilazan čimbenik za unapređenje i optimizaciju svih vrsta poslovnih procesa. Predavači info seminara su dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike dr. sc. Željko Stojkić, prof. dr. sc. Ivica Veža s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, te predstavnici poduzeća Miviko d.o.o., Weltplast d.o.o., TT Kabeli d.o.o. te Feal d.o.o.

Sudionicima info seminara bit će predstavljeno:

  • koncept Leana,
  • Lean alati za povećanje učinkovitosti u proizvodnim procesima,
  • iskustva implementacije leana od strane predstavnika lokalnih poduzeća i
  • Tvornica za učenje kao edukacijsko okruženje koje je uspostavljeno pri Fakultetu strojarstva računarstva i elektrotehnike.

Info seminar je namijenjen menadžerima poduzeća i voditeljima poslovnih odjela koje žele optimizirati poslovne procese u poduzeću uvođenjem Lean alata.

Prijava na seminar se izvršava putem obrasca na linku , najkasnije do utorka, 12. studenog 2019. godine.

Napomena: Seminar je besplatan

Vrijeme: Četvrtak, 14. studenog 2019. godine, 15 sati,

Mjesto: Tehnološki Park Posušje, poduzetnička zona Osrdak, Rastovača bb, 88240 Posušje

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari