Ortački ugovor Barbarića i Jerkića

ljubuski.info

Sredinom 2009. godine dogodilo se potpisivanje ugovora između Nevenka Barbarića, tada Načelnika općine Ljubuški i direktora poduzeća ALBA iz Mostara Vlade Jerkića.

Ovaj ugovor netko je sastavio "kao sebi", jer iz svega izvire poanta "locirati, transferirati, zaključiti". Lociran je Ljubuški, transferiran je otpad, a zaključen je ugovor u kojem su žrtve svi stanovnici Ljubuškog, i sela i gradskog područja.

Po svemu sudeći, ovaj ugovor je i sastavljen upravo zbog stanovnika, njihove lisnice koju je trebalo oderati, a u korist mitomanije utemeljene na seljačkoj pohlepi osoba koje upravljaju općinom i koje u općini, odnosno sada gradu, vide plijen i žrtveno janje za neki navodno "viši", zapravo svoj sitni interes.

Trebalo je uništiti JKP Ljubuški

Djelatnost prikupljanja i odvoza otpada tada je oduzeta gradskom poduzeću JKP Ljubuški, koje je do tada poslovalo pozitivno, 56 radnika uredno je primalo plaću, iako ga je upravo politika zaduživala i potušivala, pa otpisivala dugove najviše razmišljajući o izborima i glasovima za stranku. Općinsko je vlasništvo bilo kao stvoreno za deranje od jednog do drugog izbornog ciklusa.

Za razliku od JKP Ljubuški sadašnje Parkovi doo posluje s gubitkom.

No o tome se šuti.

Ortački ugovor

Potpisivanjem ugovora Barbarića i Jerkića stradali su stanovnici Ljubuškog koji su ušli u ugovorni odnos s poduzećem ALBA. Općina se izravno stavila na stranu poduzeća ALBA, izručujući mu svoje stanovnike, jer je općina dotadašnju zakonsku regulativu promijenila u korist davatelja usluga tj. poduzeća ALBA.

Zar JKP Ljubuški nije mogao održati djelatnost odvoza otpada? Naravno da je mogao, ali to nije bio interes, jer ga je trebalo uništiti za račun poduzeća ALBA i Nevenka Barbarića, koji je nekada svoju djecu hranio iz JKP Ljubuški primajući pristojnu plaću.

Članci 2. i 10. ugovora

Kako su potpisivanjem ugovora stanovnici Ljubuškog postali žrtvene ovce političke primitivne pohlepe i oholosti obnašatelja vlasti, pokazuju članci 2. i 10.

Općina je tada ne samo isporučila stanovnike poduzeću ALBA, već ih je natjerala na potpisivanje ugovora po nametnutim uvjetima, od cijene usluge, pa do načina odvoza. U ovim člancima stoji kako će se donijeti nova Odluka o komunalnom redu i kako će općina učiniti sve, baš sve, ....(dalje pročitajte sami u članku 10.)

U članku 2. stoji kako općina Ljubuški plaća prijevoz otpada i odlaganje na odlagalište. Tako je Barbarić, uz obrazloženja na sjednicama vijeća, ...to treba tako biti..., obilatim napojnicama, od po 320.000 KM na godinu, iz proračuna "častio" poduzeće ALBA. To su nezakonite radnje.

Što kaze zakon?

Članak 22. Zakona o komunalnom gospodarstvu ZHŽ kaže kako se prijevoz i odlaganje otpada plaća iz cijene odvoza. U Ljubuškom ona je 16,95 KM, gotovo dvostruko više nego u Zenici (9.70 KM), gdje također ALBA posluje, ali ona u Ljubuškom od gubitaša postala profitabilna i to novcem ljubušaka koji se iseljavaju i postaju sve siromašniji.

Jesu li vijećnici znali za ovaj kriminal?

U općinskoj upravi postoje pravnici koji bi trebali nadzirati zakonitost upravljanja imovinom grada. Ni u ovom slučaju nisu bili na razini svojih dužnosti. Općinsko vijeće nije nikada odobrilo ovaj ugovor. Godinama je bio tajan. To je pravi ortački ugovor. Što je sve njime Ljubuški izgubio, a Nevenko Barbarić i HDZ BiH dobio?


Protiv Nevenka Barbarića i Vlade Jerkića započela je istraga, koju vodi tužiteljstvo. Nadamo se kako ista neće ostati samo mrtvo slovo na papiru.

Z.B.

Glas naroda

Zatvor je spreman.

Ovo je HDZ bih sa nama u bolju buducnost Mercedes sec stacara

Jeli ovo bolan urediče zato što je JKP izgubilo protiv parkovi na višem sudu?

presuda bez obrazloženja je rezultat kriminala spojenog s pravosudem
Gordana Pazin nije sutkinja s pedigreom prava i pravde a završnu riječ će reći Vrhovni i Ustavni sud koji će sigurno biti u korist OPCINSKOG PODUZECA JKP LJUBUŠKI :)

seko moja da vidimo tu presudue kada sve znaš i imaš

Jesi siguran u to što pišeš.
UhljeBio se pa misliš da niko neće odgovarati za kriminal u komunalnom.
I drug Dragan je mislio da Ce u miru slusat soptu na Kupresu ali svemu dodje kraj ,sumnjam da je rucao i da mu je dobar tek bio poslije.
Tako i vama sumnjam da mirno spavate [ * neprimjereno * ] uhljebnička

Vratite pare radnicima kad ste mijenjali ime u parkove radnici su ni krivi ni duzni

je, ali nije još kraj, zna se da je to politički odrađeno, a ne po slovu zakona. Gospođa Rudeš kaže u presudi, (rečeno rječnikom da ga svak razumije), Općina može šta oće i radit će šta oće. Ali, kao što rekoh to nije kraj, ide se dalje na Ustavni sud pa u strazburg. Nije neveko Bog, ima neko i iznad njega

Ti si parazit iz prdiparkova garant

A dije Alen Boras pa on je bio direktor ALBE u Ljubuškom prikonjeg je sve išlo. A za nagradu je sad Jeliću savjetnik majko mila tuge velike nepismenog čovika za savjetnika.

Ti što spominješ Alena Borasa,komentiraš moju pismenost i krijes se iza anonimnog komentara,jadu jadni, mali misu...ako ti nešto nije jasno nazovi me, ili mi to reci u facu...budući da si opsjednut mojim zivotom, vjerovatno znaš moj broj...e da, i kad komentiraš nečiju pismenost, neka netko umjesto tebe napise komentar,jer, ti si očito prestao sa školovanjem u drugom osnovne....

Prezime se piše velikim slovom.

Alen, možeš sve biti ali pismen nisi. Nisi ni polupismen, Ti si nepismen.

Za razliku od tebe Alene jasam stekla diplimu VSS i to redovnim školavanjem za razliku od tebe koju si kupio a posao si dobio ko i svi Pratrovići u Vitini.

Zivio gradonacelnice, Ako I Jesi Neka si, Nek ovi broje, uvik je bilo I bice takvih, grad blista

Ovo on dotraje smece u Ljubuski a ne goni. Puno Pregradje . Sad i u KONSU kontejner ko zna šta je u njemu.

Da li je ugovor "skup" za sve građane? DA.
Međutim činjenica je da JKP Ljubuški nije bio u stanju odvoziti smeće jer se svi sjećamo DEPONIJA iz malog Konzuma u centru grada i pred hotelom Bigeste. Prema tome sad je barem grad čist ali po skupoj cijeni. Puno je 15 KM mjesečno samo za odvoz smeća pogotovo u zgradama od 10-tak stanova koje imaju jednu malu kantu.

koji [ * neprimjereno * ] komentar stoke sitnog zuba iliti ovce
ovce moraju povremeno upotrebljavati glavu

Meeeee......ble.....hdz

pa to je sve bio scenarij gospodina Nevenka, da ko fol ima razlog da se odvoz smeća dadne albi

Komunalno je uništio nesposobni kadar koji je uništio i rtv mostar i neke privatne firme a najuren od pametnih poslodavaca čija poduzeća vvatu bez njega a inženjeru duje

Je u pravu si sve je nji postavio HDZ i sve su uništili
Prokleti HDZ I mafija

hahahahahah čuli na višem sudu, kojem sudu partijsko valjda trebaš naglasiti ili sudu druga dragana sa klikom i svitom kao što su barbarin i ostali uhljebaši.
hahahhaha pogotovo kad presudu donosi sutkinja koja je preko HDZekanovskog krim miljea zaposlila i kućne mačke kamo li čeljad užu i širu.
kako se priča čak joj i žohari u kući primaju plaću hehehehehee no bumo videl što kaže kako HDZekani kažu bal-ijski sud u sarajevu.

Radnik je potkradan i u komunalnom kao i sada u parkovima uprava koja se zaposli na račun stranjke je druga prica

JKP je unisteno ciljano i taj pokretac je Nevenko Barbaric to je javno govorio svojim PARTIJASIMA

proračun se pohlepno podk-rada
aj proračun od ljubuškog grada
oj parkići i vaš kraj je blizu
vi ste samo još jedna u nizu.

čuli 'virma posluje sa minus
oj brzo će kosinus i sinus
brzo će se nova osnovati
barbarin će ledinom je zvati.

kredite je priko vas oprao
dok se nije pobro nahapao
pa sad opet fali lova
priprema se jopet 'virma nova.

lijanović tako je radija
dok se nije ćuze dovatija
pa pesuda njegova kad bude
barbaru će po istoj da sude.

Taj sud kad ptesudi vams u intetesu nije partijski nego ozbiljan sud dajte se szabilizirajte ne lupajte budalaštine i nemojte se prolitavati

Šta se naprežete komentarima vrijednost ovog portala tekstopisaca i plaćenih komentatora je na razini tri seoske tračibabe pune zla zavisti i nemorala koja se zabavila o svom jadu pa pljuju otrov

šta mislite zna li tomo a.o ovom išta???

barbar nas prodo albi kao što je Sanader inu prodo Mađarima. Osobni interes je ispred općeg interesa kod kradeze ovaca. Pitanje je samo kad ćete doći naa red jer sudstvo je pretrpano vašim kriminalom.

alo pišče daj obadvije presude objavi vidiš da je neka gošća ima svi muljaju ovdje te sud te barbra te jkp te parkovi da vidimo čega piše a vako svi mantaju bez veze i svezom

oj jerkiću iz grada mostara
okani se ti ljubuški para
okani se ti ljubuške dice
sve poradi ALBE iz zenice.

ti i barba proračun hapate
dok naš narod nema ni za bate
već vi pare općinske vratite
u zenicu oba priselite.

pod obronke kubare planine
di će zakon oba da vas zbrine
oj kubaro u prugastoj boji
deder ovaj dvojac preodgoji,

Od devedesetih godina oni samo smišljaju prevare u ovakvoj državi to im prolazi Nevenko je namazan svim bojama

lažna propaganda portala kao uvijek

Evo i jednog uhljeba.

Za razliku od JKP Ljubuški sadašnje Parkovi doo posluje s gubitkom.

No o tome se šuti.

Hahahahahahahahaha

Predsjednik OV je bio Ivan Bebek zvani miš mekinjaš,pametnom dosta.

Kronologija događaja: jednog lijepog sunčana dana, Jerkić se pojavi u Ljubuskom, kao veliki čovjek, velika srca, "donira" 10 kontejnera komunalnom, svi ga (koji ne znaju šta je dogovoreno), dočekaju kao velikog dobrotvora. Tu se okupi ekipa i drže pridike o ekologiji, humanosti, hrvatstvu,.........itd. Ode se na ručak, pa večera i svi sretni,ovi neupućeni, kako ima dobrih ljudi. I ona starinska " što ovca ležeć vidi nije daleko", dođe na svoje. Mic po mic, pojela maca. Dok se ovi, naivni, okrenuše, nema komunalnog. Nije sam Nevenko učestvovao u svemu ovome, bilo je i u komunalnom krtica

A ko će ti ga znat, možda je i direktor mora odradit dio posla, da ne bi završio negdi u nekoj ulici koja se zove po nekom pjesniku u Mostaru. Ko će ga znat, sad je tako kako je, van moje duše, ja tako čula

samo je uvenuli potpisao a općinsko vijeće nikada nije ratificiralo oli ti ga potvrdilo izglasano, prema tome ZNA SE ko hapa i pase.
krio se sporazum godinu dana ko zmija noge tek na pritisak perote majića dobije se na uvid.
u međuvrimenu perotu kupiše za dva kila mandarina i sve umuknu...
ciao bela, ciao
a tebi narode jao i jao!

Evo zašto Komunalno uništeno zbog ortačkog ugovora Nevenka Barbarića s privatnom tvrtkom na štetu općinskog proračuna.Zato je Komunalno propalo i osnovani Parkovi to je kradezeov način funkcioniranja izvlačenja novca.

Komunalno Ljubuški uništio je HDZ Ljubuški na čelu s Nevenkom Barbarićem.
To je ista situacija s Vinarijom,duvanjskom i ostalim firmam.Tu ne pomaže ni pravosuđe ni žalba kad ti presudu izriče sudac s kradeze iskaznicom.

pocrnio kamen brački
i stidi se franjo rački
otkada se pojavio
slavni kvesko kiseljački.

oj' uveli šta učini
pa se stidiš i na misečini
stid te bilo i sramota
'rvacka će stići te golgota.

ljubušaci što ste dočekali
da su nam se vako izrugali
ono što je u svitu sramota
to se u nas škropi ko dobrota.

alaj su se udružile klike
još ih brane samostanske dike
'em ih brane em blagoslov daju
pozicija već im je u raju.

ali ste se malo privarili
Božju milost niste zadobili
već proklestvo koje namećete
ka paklu se dobrano krećete...

Hvala Bogu pa nam je dosla ALBA. Dok Albe nije bilo smeca bilo na sve strane. Ovako 17-18 km dam i miran sa smecem. Sad urednice sto ti navijas za JKP ja pojma nemam? Alba je zakon

ooooo kvesko, građanine....
bujrum efendija!

kvesko kiseljacki vjerujem da urednik nema nista protiv Albe kad bi ti iz svog džepa plaća 300 hiljada na godinu, drpa svoj novčanik a ne naroda, plaće radnika bile uredne ali radnika iz Ljubuškog
Kvesko upotrebljavaaji veliki mozak a ne samo mali
Pozdrav iz Kiseljaka od tete šefice iz referade
Tvoj CEPS

To se tako radi namjerno se napravi nered pa ga oni riješe ali uzmu milione a narod maaanittt

Zbog ovakvih rabota Lijanović će u Zenicu

Ortački ugovor Barbarića i Jerkića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Audio/Video

Posljednji komentari