Incident na obljetnici oslobođenja Kupresa

ljubuski.info

Tijekom govora generala Stanka Sopte Baje na obilježavanju 25. obljetnice oslobođenja Kupresa zabilježen je incident.

Govor generala je prekinuo je ratni zapovjednik specijalne policije iz Livna i ratni vojni invalid iz Domovinskog rata Vladislav Berić, kazavši kako je njegovo potomstvo u Njemačkoj, dok su se djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića uhljebila.

Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti, kazao je između osaloga Berić.

Ja sam ušao ovdje u Kupres. Ja znam tko je ušao. S lijeve strane Kupreških vrata sam ja ušao, a general Mijo Jelić s desne strane s Hercegovcima. Kome ga pričaš?!, kazao je ogorčeni branitelj.

Ta priča nije za ovo mjesto i ovaj dan. Ovdje častimo i slavimo mrtve, odgovorio je general Sopta branitelju te je nastavio svoj govor.

Svečanu akademiju uživo je prenosila RTV HB.

Pogledajte video zapis incidenta.

Glas naroda

Partizan do partizana,ovo nam je naša borba dala.Čoviću javi se ili tražiš azil kod Srba?

To što je govorio ovaj branitelj diskutabilno je kad je u pitanju ulazak u kupres. Što se tiče Čovića i Borjane recimo da je istina. Na sve ovo kad je u pitanju ulazak u kupres šta bi rekli zapovjednici drugih pravaca napada ,recimo 1gardiska, 2gardiska, 3gardiska, i sve domobranske postrojbe.Kada bi i bila to istina ko mu je omogućio to.Ovo je žalosno spominjati ulogu određene postrojbe posebno ako nezna. Evo jedno provokativno pitanje ,imali smo Tomislavgracko ratište, imali smo Livanjsko ratište,imali smo Mostarsko ratište, imali smo Srednjobosansko ratište, imali smo ratišta diljem cijele BiH. Specijalna policija, po čemu je bila specijalna imali su sjedište u Mostari ni milimetra nisu pomakli crte, a neko im branio.Kupres je samo simbolika a ne ratište. Razmišljajte o Banjaluci neko je morao sve to odraditi. Kupres smo imali i 1992 kad su obranjeni cijeli prostor a i ideja stvaranja Hrvatske slobode i Državnosti. Gdje ste u svemu tome. Evo mogao bi napisati knjigu o hrvatskoj sueti,ljubomori, neuspjehu koji je pretvoren u uspjeh ili izjednačavanju na danu pobjede i simbolici Kupres sa jednon udrugom kao 13 obljetnica ,Užas.Kao zaključak mogu reći sve su to rušilački faktori i stvaranje nejedinstva Hrvatskog naroda, jer ništa nismo mogli stvoriti bez jedinstva.Danas je vrlo bitno razjediniti Hrvatski narod da nemože početi razmišljati o gospodarstvu. Kad svi zavrnemo rukave i počmemo raditi i stvarati tada će biti svima bolje,

Svi sudionici događaja vrlo dobro poznaju situacije na dijelovima svoje odgovornosti, jer HVO je bio rascjepkan tada na tzv. Operativne zone sa svojim zapovjednicima. Te Operativne zone su bile rascjepkane na fiktivne zone odgovornosti pojedinih administrativnih područja gdje su bile ustrojene tzv. domobranske pukovnije, a brigade su bile slane na pojedina područja po potrebi. Postojale su i tzv. specijalne jedinice koje su se kitile neovisnošću od zapovjedne odgovornosti u lancu HVO i koje su navodno bile pod direktnom odgovornošću tzv. Zagreba. Postojale su dvojstruke i vešestruke linije zapovjedanja ili vojničkim rječnikom rečeno nije se znalo tko pije, tko plaća. Za razliku od tih vremena, danas se zna(ZNA SE), tko pije tko plaća. Piju partijski drugovi iz tzv. stožerne partije, njeni članovi i oni koje je partija kupila i uhljebila davši im činove, povlaštene mirovine, ordenja i lažne invalidnine i svi oni šute. S druge strane imamo narod koji sve plaća i dobar dio nezbrinute braniteljske populacije i njihove obitelji koji nisu pripadnici partijskih oligarhija naslijeđenih iz starih komunističkih struktura. Pa pogledajte samo vrhušku partije, sve bivši pripadnik partije SKJ do drugoga, podržavani od nemalog broja onih koji su se prodali za šačicu privilegija koje nisu zaslužili ničim izuzev podaničkog odnosa spram onih koji su po svim kriterijama trebali biti lustrirani i otklonjeni u kutu prošlosti. Umjesto lustracije branitelji se prodali i pristali na podanički odnos za šačicu novaca i umjesto da upravljaju događajima, pristali na robovlasnički odnos, neshvatljivo. I šta imamo danas, šačicu kupljenih branitelja koji skupa sa lažnim braniteljima osporavaju prava istinskih branitelja na bila kakva prava, jer partija tako nalaže i ZNA SE sve za partiju.

Ma vi ste zlo ako ste vi branitelji koji pišete ovakve gigotine, a uopće ne razumite. Pokrij te se galebinom

Pero ti je nastavi jesti kao dosad

Pero ti pišeš iz središnjice HDZa Mostar to je jedina istina .De napiši molim te tko je prvi ušao u Čelebiće ako si ikad čuo za to mjesto.Tko Pero?Reci istinu ovom narodu.Hvala.

Nešto si osobno shvatio ja sam pisao niko ne može reći da je negdje prvi ušao samo može reći jeli zadaću odradio skupa sa drugim učesnicima. Ovdje nešto nije u redu dok mi imputiraš HDZ I središnjicu. Za tvoju iformaciju HDZ jedan i drugi su Hrvatske stranke kao i HSP svi koji postoje NHI,HSS,HRS I mnogo drugih.Sve te stranke nisu mogie postati stranke da im nije Hrvatski narod dao legitimitet da se mogu natjecati na pozornici Hrvatskog naroda, jedni odgovorno ,drugi ne odgovorno. Ocijenu daje samo narod na izborima. Ako to ne razumiš ja a i bilo ko drugi nemože ti pomoći. Očito nisi razumio tekst dok mi spominješ Čelebić sasvim nebitna lokacija u zoni ratovanja ili državi ratovanja kao ona zasebno. Hrvatski narod se branio u ratu na cijelom prostoru. Ja sam rođen 1999 i šta sada, ti ćeš živjeti vječno u tim Čelebićima,.Rat se vodi za generacije koje dolaze ti to očito ne razumiš, Ja dobro znam gdje su čelebići , oni se nalaze u mahali u Mostaru i nadam se da je Hrvatski narod imao koristi od očito tvog ulaska u čelebiće. Isto je i Kobilovača u mostaru, isto se tako nadam dasi je dobro branio i ponovo oslobodio.

.Zašto Pero piše uopće komentare i to velike komentare?Pero ima dvadeset godina i tvrdi da su Čelebići u Mostaru a ne kod Livna. Čelebići nebitna lokacija kaže Pero. Zašto osoba sa "dvadeset "godina ima potrebu pisati ovakve komentare prosudite sami.

U povjesti jednog naroda je ne bitno jedno razdoblje. Ja nisam branitelj ali nisam bio rođen. Vi branitelji morate shvatiti da se borba vodila za narod a ne za osobne interese. Ovdje se polemika vodi ko je što dobio a interes naroda je sekundaran .Sad je problem zašto ja pišem duge komentare, ti sigurno slovkaš. Čitaš sporo, zato nemožeš prosuditi zašto ja pišem duge komentare.

Pero nije ti dvadeset godina to se vidi iz prvog velikog komentara. Zašto u svakom pa i prvom velikom komentaru se rugaš nekome na primjer specijalnoj policiji. Zašto pero? U prvom komentaru znaš odakle su ulazile koje postrojbe a ne znaš gdje su Čelebići .Ponavljam zašto osoba koja kaže da ima dvadeset godina ima potrebu pisati komentare na temu rata zašto prosudite svi .Pero nije problem što ti pišeš duge komentare ali je problem što vrijeđaš druge na primjer specijalnu policiju i one koji ti odgovaraju na tvoje neistine.Kako bolan neznaš gdje su Čelebići nisi mi to odgovorio i molim te pročitaj još jednom svoj prvi veliki komentar. Nije ti dvadeset godina to je najveće neistina .POZDRAV!

Pise pero zato sto mu je tata lazni general i potrcko hdz mladezi

O čemu ti Pero pričaš. Ti se sveza tko je branio i oslobodio Kupres. Poenta ovog branitelja je sadašnje stanje i sadašnji političari. Zašto bi istina razjedinjavala Hrvatski narod,naprotiv to ga ujedinjuje,a to što smeta vlastodršcima, to je njihov problem. Jedino što oni znaju reći jeste da to nije demokratski i da se nasiljem ništa ne postiže. Naravno to im odgovara da ostanu na vlasti i potkradaju ovaj jadni narod. Kad su tako pametni zašto Srbiji nisu to govorili 89-90 pa uopće nebi bilo rata a imali bi svoju državu. Zato Pero ne s... Zanimljivo mi je kako je ovaj ,,general,, mislio prepadom napasti ovog branitelja,čuli gaziš po mrtvima. Pa jesi li ti igdje čuo to u njegovom komentaru.Bolje se ti ,,generale,, zapitaj koliko si potpisao lažnih invalida i zapovjednih dužnosti. Postoje spiskovi sa tvojim imenom,jadu jadni.

Dok su istinski branitelji ginuli, zdravlje ostavljali na ratištu, udbaši su rovarili protiv slobodne Hrvatske, jedan od njih čolak radio je u Grafotisku i dojavljiva braći srbin stanje u Hvo- u, odnosno bratu udbašu stanku čolaku. Udbaši pod zaštitom, a branitelji na ulici.

pero muslimi su oslobodili kupres

Koliko generala je nakon rata normalnih?
Većina ratni profiteri.
Dragane pocelo je....
MRM je primjer, a Medić i ostale loopiinnee

Boli briga Dragana Čovića ko je negdi prvi uniša i što je neko ranjen ili mrtav i što su mu dica vani on noćas spava mirno ko beba.

Kud je Čović gore zalutao kad mu nije mjesto među braniteljima,neka se odmara sa Dodigom uz Vrbas,dosta je narodu laži i potvrđivanja lažnih interesa,čovjeku se skupilo nije ništa lagao.Doveli narod do te granice da moraju šutjeti i davati ovacije uhljebima.

Cirkus ide dalje, društvo se raspada...

Borjana nema djece ali su joj svi nećaci uhljebljeni, poslom i stanovima, a uz to su bezmoralne sponzoruše.
Ima 8 stanova, u svakoj novoj zgradi u Mostaru jedan stan je njem (Orca, Mljekara, Prodajni...).
A tuđu koja misle svojom glavom provocira optuži i natjera u inozemstvo.
"Šta mali hoće, redovno studira, kritički razmišlja, nije HDZ,..- istjeraj" . Božo (HDZ, HDZ 90, HDZ) šuti i njegovi su vani, jadnik. Jedna u Bandića jedna u diplomaciji. Čeka kad će ih dovesti Globtur.

Kad ti budeš izabran da sjediš na funkciju na kojoj je Borjana i budeš primao 5000km mjesečno plus službeno auto i telefon i ti ćeš moći kupiti stan za dvogodišnju plaću

Kako nepoznati branitelj! Valda neko zna kako se zove ovaj čovjek.
Nije Kupres London?

Vladislav Berić, branitelj- specijalac!
Tako treba, poginuli branitelji su ponosni na tebe jer oni nisu ginuli da se događa ovakvo bez nađe, da naša mladež diže sidro dok udbaška djeca imaju osigurano uhljebljenje!

Bilo je komentara covjek je u pravu i umjereni pljesak a Sopta ne zna sta ce reci svaka ti čast ljudino

Svaka čast Beriću tisi jedan i jedini do sada koji se digao protiv ovi klimoglavaca a čuo se pljesa samo njih par koji te javno podržavaju sramota od tolikog puka tu je trebalo DRAGANČETA izbaciti vani i da Hrvatskii Narod počme disati.
Ali mnogo uhljeba i oni koji čekaju UHLJEBLJENJE zato je izostala potpora.
Još jednom potpora branitelju i svaka ti ČAST,
Pozdrav iz Ljubuškog!!!!!!

Kad ovako misli i govori zapovjednik specijalne policije onda Covicu Kristo Bevanda Cavara Colak i ostala [ * neprimjereno * ] pjevajte Nije u soldima sve

Svaka čast beriću.

Ništa njima ne smeta

Ovi su puni ko brod nema nijednog u odijelu ispod tisuću eura a general Mijo Jelić je u Zagrebu

Počelo je nezadovoljstvo malog čovjeka protiv politike Dragana Čovića.

Nije ovo mali već veliki čovjek

Branitelju prekipilo !On išao prvi ,drugi se [ * neprimjereno * ] njegovim perjem!Njegova djeca u izbjeglištvu ,njihova se baškare doma!Možda su i generali ratovali!? Njihov je grijeh ,poslije rata,trčanje za slavom i privilegijama! Zaboravivši Branitelje!Vladislav Berić je heroj ,obespravljenih Branitelja! Njegovo ime će bit zauvjek upisano u memoriju ,običnog hrvatskog puka ! Zanimljivo kako se snimatelj nije usudio okrenuti kameru prema Vladislavu !A kamoli prema iznenađenoj generalskoj sviti,na čelu sa Draganom Čovićem!Možda je čovjeka baš u tom trenutku zaštekalo u leđima !Proradio išijas!A jeli kamera zatjila baš tada,vjerovatno nikada nećemo saznati!

Kamerman je adz uvlacihuzan ali imaju snimke mobitelom

Prije dvadeset godina sam govorio da će najgore biti ako djeca branitelja budu radila u djece ratnih profitera i privatizacijskih hopova ali oni su pametniji od nas pa iselili iz Hercegovine na njih možemo biti ponosni

Sad mu čovićeva udba može nešto napakovati i neku prijavu napisati branitelju domet im je max do livna dalje u drvar čović nesmije otići to je dodik prepustio mu to džentlmenski

Ljudi moji Kupres Livno i Tomislavgrad su prazni gradovi nema mladosti a ovi dođu pa se šepure normalne su ovakve reakcije biće još gore

Do kada više " šuti i trpi" ? Ionako su nam sve uzeli pokvareni političari,generali i hodže i popovi! Imam još malo dostojanstva,časti i ponosa. Ako dopustim da mi i to malo uzmu,cemu onda život,onda nisam ljudsko biće već tegleća marva. NO PASARAN!!!

Ostali čast i dostojanstvo a za to se gine!

Svaka ti čast ljudino kapa do poda.

Od kad je istina postala incident zna li itko?????????

Istina je da je Dragan Čović bio 1410 dana u HVOu i da je organizator pokreta otpora

Je je organizira otpor u Makarskoj pod Jorgan planinomTočka.

Je direktor SOKO-la, za srbo četničmu armadu radio i organizator UJDI-a.

Istina incident!? Dobro si to zapazio! Vjerovatno od 1995 !

Tako treba podrska dosta lopova i generala

Srbi ce izazvati jos jedan rat u BiH jer hoce da tzv. RS pripoje Srbiji zato nam treba posteno domoljubno vodstvo ovo su grabežljivci koji uzimaju milione svaki dan a pricaju o ugroženosti

Dosta je kradeze fašizma, udbašluka i hopovluka.

Složio bih se potpuno s istupom nezadovoljnog zapovjednika i podržao bih ga na svaki mogući način samo da je umjesto " JA I MIJO JELIĆ" , spomenuo i ostale jadnike koje je vodio, a bez kojih bi boravak ove dvojice u Kupresu bio besmislen. Imam osjećaj da su kojim slučajem "zbrinuta" njegova djeca, da nebi progovorio ni jednu jedinu riječ za ostale ratne sudionike u Kupresu. To je nažalost veliki grijeh većine zapovjednika. Vide samo sebe i nije ih briga za svoje suborce i njihovu djecu!
Gdje su djeca branitelja što nisu bili zapovjednici a ratovali su u Kupresu i na drugim bojištima ???????, ili oni nisu bitni.

Svaka ti cast ljudino...ima nas puno takvih i moja djeca su morala u tydi svijet..treba ih prozivati stalno...poz iz ljubuskog..svim livnjacima i svim drugim braniteljima koji su srcem isli braniti svoje..a sad..se bore za prezivljavanje...a njihovi stanovi i novci...nema radosti u tome....prokleto je...eto im..

Da su se djeca od ovog uhljebila i on bi šutio to je tako a sto se tiče uloge u ratu svatko svoju uzdiže evo recimo zašto je Sopta general po čemu

ni meni ni tebi niko nije kriv što šutimo ko pi..e!

Incident na obljetnici oslobođenja Kupresa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari