Putujuće kino stiže u Ljubuški

ljubuski.info

Operacija kino, putujuće kino Obala Art Centra u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, izvan festivalskih datuma, publici širom gradova u Bosni i Hercegovini nudi iskustvo gledanja festivalskih filmova! I sve to uz besplatan ulaz za posjetitelje.

Idući ususret svojoj publici, Operacija kino ovog mjeseca dolazi u Ljubuški i Široki Brijeg! OK Turneja je u Ljubuškom u nedjelju, 3.11., a u Širokom Brijegu 4. i 5.11.2019.

Publika u Ljubuškom i Širokom Brijegu ima priliku pogledati nagrađivane filmove "Hladni rat" Pawela Pawlikowskog i "Moje nevjerovatno ljeto sa Tes" Stevena Wouterlooda. U Ljubuškom, u OŠ Marka Marulića, u 18 sati publika može pogledati "Moje nevjerovatno ljeto sa Tess", a u 20 sati "Hladni rat". U Širokom Brijegu, u kinu Borak, projekcije su 4. i 5. 11. u 20 sati: u ponedjeljak, 4.11. "Hladni rat", a u utorak, 5.11. "Moje nevjerovatno ljeto sa Tess".

Film "Hladni rat" ("Cold War") Pawela Pawlikowskog, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala, nagrađen je za najbolju režiju na festivalu u Cannesu 2018. godine i uz ogroman interes publike otvorio je prošlogodišnji, 24. Sarajevo Film Festival. Pawlikowski je 2015. osvojio Oscara za najbolji strani film za film "Ida", koji je prije toga prikazan na 20. Sarajevu Film Festivalu i oduševio publiku.

"Moje nevjerovatno ljeto sa Tes" ("My Extraordinary Summer With Tess"), debitantski dugometražni film nizozemskog reditelja Stevena Wouterlooda, najbolji je film Dječijeg programa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Temeljen na nagrađivanom romanu Anne Woltz, omiljene nizozemske spisateljice mladih, ovaj je film dobitnik specijalnog priznanja žirija programa Generation Kplus ovogodišnjeg Berlinalea. Film je dobitnik međunarodne Emmy Kids nagrade i nagrade na Toronto Kids Int. Film Festivalu.

Operacija kino se odvija u partnerstvu sa Veleposlanstvom Švicarske u Bosni i Hercegovini i dm drogerie markt Bosna i Hercegovina.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Glas naroda

Kino u školi, napokon i zvanično. Dosad se govorilo samo, da je naša škola kino, ali evo, bravo

A jel se otvorilo ono što se otvara ima 3 godine u Ljubuskom?

Šta bi vi htjeli kino se ne može otvoriti bez pet miliona maraka

Nereba ovom mjestu veće KiNO nego je i samo kino napravilo od sebe!
Živjela narodna vlast!

Kino u Ljubuškom ? Stvarno inovativno !?Veliki kulturni pomak!Ko je za projektorom! Možda je Sherif uskrsnuo !To su bila vremena ,Bruce Lee ! Puna dvorana!Teško će to ,ova garnitura, nadmašiti!

Mare, Śerife, nisu vam konkurencija.
Mirno spavajte

To su bila vrimena Bruce lee oćeli opet bit.

čuj u ljubuški dolaze putujuća kina
e da sam zna nebi u njemačku otiša
hebala vas više da vas hebala ta vaša kina
šta će nam kina kad u općini
pozorište ima
svakoga dana nova prestava lopina
jel tak il ne tak

Putujuće kino stiže u Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari