Izaslanstvo HNS-a obilježilo blagdan Svih svetih i Dušni dan

ljubuski.info

Ministarstvo obrane BiH i OS BiH u koordinaciji sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata te Hrvatskim narodnim saborom, organizirali su obilježavanje blagdana Svih Svetih i Dušnog dana diljem BiH.

Obilježavanje u Mostaru počelo je polaganjem vijenaca i svetom misom zadušnicom u Vojarni "Stanislav Baja Kraljević" u kapelici sv. Ivana Krstitelja.

Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u groblju "Masline” u Mostaru, ispred središnjeg križa, na grobu pokojnog doministra MUP-a Federacije BiH Joze Leutara i kod spomen obilježja na Trgu hrvatskih velikana, gdje je za sve poginule hrvatske branitelje opijelo izmolio vojni kapelan don Ivan Turudić.

Uz predsjednika HDZ-a BiH, HNS-a dr. Dragana Čovića, obilježavanju Svih svetih i Dušnog dana, nazočili su predstavnici braniteljskih udruga, ministarstva obrane BiH i OS BiH te dužnosnici sa svih razina zakonodavne i izvršne vlasti u BiH te predstavnici javnih institucija.

U izjavi za medije predsjednik Čović je kazao kako svi vjernici ovih dana obilaze groblja svojih obitelji, svojih najbližih.
U ovim danima svi se na neki način želimo prisjetiti nama dragih osoba, posebno onih koji su dali svoje živote da bi mi mogli danas živjeti na ovim prostorima i govoriti da smo predstavnici hrvatskog konstitutivnog naroda. Važno je da u ovim danima budemo u mislima sa svima onima koji su nas zadužili, koji su ostavili svoje tragove preko nas na ovom svijetu i da taj ponos zajedno s njima podjelimo. Kada su u pitanju naši branitelji, i oni koji su dali svoje živote za opstojnost Hrvata u BiH na svojim vjekovnim prostorima, prigoda je ovo da provjerimo nosimo li s ponosom onaj teret njihove žrtve, da provjerimo jesmo li poduzeli sve što smo trebali poduzeti, da danas u miru, kao što su oni u onim teškim ratnim uvijetima dali sve od sebe, dajemo li mi danas sve od sebe da bi hrvatski narod do kraja bio jednakoporavan u Bosni i Hercegovini, kazao je predsjednik Čović.

Na kraju programa u mostarskoj katedrali "Marije Majke Crkve” služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Ured za informiranje HNS-a

Glas naroda

Hvala Bogu pa nisam ni ranjen kamoli poginuo da mi ovi svijeće pale

Jedina pravda na ovom okrutnom svijetu: Svi će umrijeti.Hvala ti Dragane za sve. Hvala ti dragi prijatelju za sve.Hvala ti što nas izbavi iz ropstva i tame što nas izbavi.Hvala ti što si naš narod ujedinio a bio je najrazijedinjeniji na kugli zemaljskoj. Hvala ti što si tajno i potajno naoružavao "svoj narod" tako da danas svako drugi Hrvat u BiH ima pušku u kući . Rat smo izgubili 1995 bilo nas je malo oko 43 000 a neprijatelj je bio nadmoćniji. Ali zato tvojom mudrošću i lukavstvom danas imamo najmoćniju vojsku na svijetu od oko 196 000 vojnika naoružanih najmodernijim naoružanjem mislim da više ni jedan rat nećemo izgubiti.Dragane ti jesi zadnji branio Jugoslaviju to je činjenica ali i činjenica je da si se" obratio"Uvjeren sam da ćeš nas sve sa sobom odvesti u Raj ! HVALI TI DO NEBA ZA SVE.AMEN

Ovo nam je naša borba dala da imamo Dragana fedmaršala. Pisati o moralnim vrijednostima i moralnoj veličini našeg vođe ne bi sigurno stalo u dvije knjige od oko tristo stranica.

Treba priznati da ova vrhuška zna raditi svoj posao. Svijetina ili narod danas mu se kljanjaju a sutra???Ta ista svjetina će mu zabiti nož u leđa isto što su uradili Sanaderu."Ko je prvi biti će zadnji"!

Ovi sa slike bi trebali ići titi na grob kao što su to radili i prije. Nevjernicima bi trebalo zabraniti da svetkuju katoličke blagdane. Kontra mi se kad ih vidim sa svjećama u ruci, dezerteri pokvarenjaci.

Kim Jong un i Dragan dobročinitelj živjeće vječno. Hvala ti dobročinitelju

Uvjeren sam da će za života biti proglašen bar Blaženim.

Imaju li ovi na fotografiji i trunke obraza mislim da nemaju ni trunke. Ima jedna izreka:"Ko obraza nema taj se sramotom diči":

Ko bi odbaleka da si poginuo pa ti ova bagra sviće pali!

Mene vjernika duboko vrijeđa dobročinitelj i njegova komunistička klika kad se izruguju tradiciji naših pradjedova Svisvetima, ko bajagi pale svijeće i dezerteri žale za poginulim braniteljima, ko bajagi slave Uskrs i Božić, oskvrnjuju Hostiju, onečaste Crkvu. Toliko su odvratni. Treba im netko u lice reći, komunjare tu vam nije mjesto, izlazite iz Crkve.

Ne postoji riječ u Hrvatskom jeziku kojom bi se moglo opisati ove sa fotografije.Nitko u povijesti nije uspio obmanuti ovaj narod kao što je to uspjelo HDZu naravno u dogovoru sa pripadnicima SDB.

Dok nas ima živih svjedoka treba napisati knjigu Hercegovina 1990 - 2020

Žalosno

Ko je moga zamisliti lani da će Božić slavit partizani

Sve skola oficira bileca a nike moga svak bit titin ovincir nega odabrani I toji isti damas ovinciri kakovas nije stid

Druže Tito kupiću ti doći........

Jadnici mrs.s grobova junaka..mrs.

Ovi kradezeovci sa slike promašili su lokaciju tribali su se okupiti ispred ulaza aluminija pa zapalit sviće i položit vijenac za pokojni aluminij grobar aluminija sokola žitoprometa itd.

Izaslanstvo HNS-a obilježilo blagdan Svih svetih i Dušni dan
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari