Rektori protiv inspekcijskog nadzora

ljubuski.info

Izvanredna sjednica Rektorskog zbora/konferencije Bosne i Hercegovine održana je u Zenici, a jedan od glavnih zaključaka odnosi se na aktivnosti nadležne porezne uprave Federacije BiH, koje na temelju Mišljenja Ureda za reviziju institucija u FBiH, provode inspekcijski nadzor angažiranja vanjskih suradnika na javnim sveučilištima.

Kako je priopćeno, rektori javnih sveučilišta smatraju nedopustivim bilo kakve aktivnosti koje imaju za posljedicu onemogućavanje nesmetanog rada sveučilišta te pozivaju nadležne vlasti da se suzdrže od takvih aktivnosti bez prethodnog dijaloga s visokoškolskim ustanovama.

Osim toga, rektori javnih sveučilišta apeliraju na Agenciju za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete BiH i druge javne institucije i traže da se reakreditirani univerziteti u Banja Luci i Istočnom Sarajevu upišu u Registar akreditiranih institucija BiH te napominju kako izostanak upisa čini ogromnu štetu kako ova dva univerziteta, tako i svim drugim javnim sveučilištima, ali i samoj Agenciji.

Jedan od zaključaka sjednice odnosi se na inicijativu koju će rektori javnih sveučilišta pokrenuti pred nadležnim vlastima za izmjenu i Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH na temelju prijedloga i koncensusa Rektorskog zbora/konferencije BiH.

Na sjednici je naglašena zabrinutost rektora zbog brojnih negativnih procesa i pojava koje se odvijaju na području djelovanja pojedinih sveučilišta sa sjedištem u Federaciji BiH, a koje su na štetu autonomije i akademskih sloboda te su konstatirali da je potrebno pokrenuti određene aktivnosti kako bi se autonomija i akademske slobode zaštitile.

Glas naroda

Na Sveučilištu u Mostaru je toliko kriminala da CIA dođe nebi se mogla snaći od kriminala, korupcije, nepotizma ...

Mene samo čudi zašto studenti šute kad im rektum naloži ucjenu u zamjenu za prolazak na ispitu a često rektumi zakorače i korak dalje pa se traže nemoralne radnje,
Treba porezna da to nadgleda jer kad se primi mito,treba na to porez platit!

Zorane kada si završio fakultet

Manje je važno kad od "kako"!

Kada i kako rektore?

Pa valjda ima index

Sevo je dosao u emisiju Provjereno a vi cete uskoro

Rektori protiv inspekcijskog nadzora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari