Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu i odrasle dobiva novu opremu

ljubuski.info

Javna ustanova Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Općine Ljubuški dobit će novu opremu vrijednu 16.000 maraka koju je osigurao USAID-ov Program potpore marginaliziranim grupama (PPMG).

Primopredaja opreme održat će se u srijedu, 30. listopada, u prostorijama spomenutog centra u Ljubuškom, priopćili su u utorak iz USAID-a.

Donirana oprema obuhvaća: Play Attention set - sustav za poboljšanje kontrole pažnje i ponašanja osoba u rehabilitaciji; SIT - slušni integracijski trening - koji se odnosi na rehabilitacijski pristup glazboterapijom za djecu sa ciljem poticanja i razvoja motoričkih, emocionalnih, intelektualnih i socijalnih potreba; Logopedske sonde koje se koriste za korekciju izgovora glasova - rehabilitaciju osoba s teškoćama u govoru, te tehničku opremu koja je potrebna za redovan rad Centra i stručnjaka angažiranih u Centru (laptop, tablet, printer, fotoaparat, vanjski tvrdi disk).

Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju u Ljubuškom trenutno pored korisnika iz Ljubuškog, ima korisnike i iz susjednih općina (Grude, Čitluk, Čapljina).

Centar ima 30 redovnih korisnika koji svakodnevno koriste njihove profesionalne usluge, a ukupan broj korisnika je oko 60 osoba, s različitim poteškoćama, navodi se u priopćenju.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari