U četvrtak predstavljanje projekta "Cycling Rural"

ljubuski.info

Uvodni sastanak povodom početka provedbe projekta "Biciklističke rute za unaprijeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural" održat će se u četvrtak, 31. listopada 2019. godine.

Početak sastanka najavljen je za 12 sati, u hotelu Bigeste, Ljubuški (Hrvatskih branitelja 69).

Projekt "Biciklističke rute za unapijređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural" provodi se u okviru 2. poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura. Partneri na projektu su Ured Vlade ZHŽ za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

Europska unija financira ovaj projekt sa ciljem jačanja i diverzifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ovaj projekt rezultirati će stvaranjem nove i atraktivne turističke ponude pod brendom "Cycling Rural" koja će se uključiti u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskog zaleđa.

U Zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri općine kroz biciklističke rute i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolazit će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva.

Projekt će uvesti standard kvalitete kao što je "Bike Friendly Concept" te će se na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Zapadnohercegovačke županije, odnosno do diverzifikacije turističke ponude u obje regije.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari