Naklada Alfa podnijela kaznenu prijavu protiv ministrice Mikulić

ljubuski.info

Naklada Alfa d.o.o. Mostar podnijela je kaznenu prijavu protiv ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Ružice Mikulić zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo "nesavjestan rad u službi" te "povreda ravnopravnosti u vršenju privredne djelatnosti", priopćeno je u ponedjeljak iz te nakladničke kuće.

U priopćenju se navodi kako je povredom Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u ZHŽ i Pravilnika o obaveznim udžbenicima i pripadajućim dopunskim nastavnim sredstvima teško povrijedila prava Naklade Alfa i nanijela joj materijalnu štetu preko 10.000 maraka te istim radnjama oštetila i proračun ZHŽ u iznosu većem od 10.000 maraka.

Spomenuta ministrica je, kako stoji u obrazloženju ove prijave, napravila niz protuzakonitih radnji koje su oštetile i navedenu nakladničku kuću i proračun Županije, a samim tim i sve porezne obveznike uključujući i roditelje učenika koji su nabavom udžbenika trebali biti financijski rasterećeni, ističu iz Alfe.

Naglom izmjenom odabira udžbenika koje je, kako stoji u priopćenju, ministarstvo naložilo protuzakonito, što im se, između ostaloga, i stavlja na teret, roditelji su dovedeni u situaciju da su udžbeničke materijale, koje su mogli koristiti iz prethodnih godina, morali kupovati nanovo.

Navodi se također kako su i sami učitelji, koji moraju planirati nastavno gradivo, o predmetnim izmjenama kasno obaviješteni te su dovedeni u vrlo nezgodnu situaciju neposredno prije početka nastavne godine.

Naklada Alfa d.o.o. pristupila je natječaju nabave udžbenika te o nastalim izmjenama bila obaviještena neposredno prije završnog potpisivanja Ugovora i isporuke udžbenika. Stoga je isporučila udžbenike po odabiru ministarstva, iako je isti bio izvršen protuzakonito, kako učenici ne bi ispaštali zbog nezakonitih radnji spomenute ministrice i nadležnog ministarstva. Međutim, kako se ovakve stvari ne bi ponovno događale morala je poduzeti Zakonom propisane mjere te istu spriječiti u daljnjim protuzakonitim aktivnostima, stoji u obrazloženju Naklade Alfa d.o.o. Mostar.

Glas naroda

Ružica kupila državnim parama udžbenike za prvačiće pa ih platila 20000 skuplje od najpovoljnije ponude

Ružica Mikulić kupila udžbenike državnim novcima i platila ih svojim prijateljima probranim nakladnicima skuplje 23.000 ,00 ( dvadesettritisuće) KM. BRAVO RUŽICE!!!!

Je li ovo ona što je imala aferu sa maturama u Posušju, jadni mi dok nam ovakvi vode ministarstva

kupi skuplje,od svog,lako je sa državnim novcem balaat

nije imala aferu sa maturama u Posušju već sa Popravnih HEHEHEHE

Uskoro je u Zenici u zatvoru jednokrevetna soba.

Plaćaju se se poslovi iz proračuna , udžbenici se platili 300 000 tisuća, što je 20 000 skuplje platiti , Aj šta ima veze

Čuj 300 000 tisuća ne laži

309 tisućasu plaćeni udžbenici iz proračuna i to od nekih njoj bliskih nakladnika koji su skuplji za oko 25,000. Tako se radi moj prijatelju.

Pocelo se napokon odmoravati klupko kriminala i lopovluka, pogodovanja podobnima.....

Zna se, Fimi media, Sanaderu se sudi, kad će Ružici?

Lipa li si ibogati

Dođite i divite se, najpogodnija ponuda je negdje nestala, izgubila se u traženju načina da se nađe način da se dođe do povoljnije cijene nabave. Ne znate koliko vam je dobro, može biti i gore.

Di je tužiteljstvo i policija da joj stavi narukvice

Hoće li itko ikad odgovarati za lopovluk i samovlašće, ova dijeli i šakom i kapom ko da joj je ćaćevina

sigurno ,to su nepoderive knjige koje će djeca koristiti sljedećih 10 godina

Ružica je nevina zašto je pritiskate. Ako je i uzela nekih 20 do 30 tisuća maraka to je bakšiš od kave nasprem Aluminiskog. . Jadan onaj ko nevoli sebe znade teli vi koja se lova puca na tenderim neznate pa onda šutite. Ružice nevraćaj ništa i nedajse.

Ti si čovik potpuno u pravu Ružice ne vraćaj pare ne bi ni ja, boli te [ * neprimjereno * ] Ružice, nek seru, neće tebe naše tužiteljstvo dirat!

Kažu da je predmet u federalnom mupu, radi utjecaja, sve u svemu biće veselo

Ko da će netko odgovarat za ovaj kriminal, pojeo vuk putu ko i dosad, zato mladi i odlaze

Jeli to ona što je NAREDILA profesorin da ispravljaju jedinice zemljo otvori se.

Ukra marku ili milion [ * neprimjereno * ] si.

Naredila da se ispravljaju kecovi moj lipi pajdo, sad naredila koja ce tvrtka prodat zupaniji udzbenike za trista tisuća i vidi der čuda najskuplje odabrati, zna naredivati očiju mi

Jadna zeno..povuci se s funkcije nisi ti za to.

Odgovarat će i za Zavod koji radi protuzakonito, već im je kasno, zavod radi više od godinu dana protuzakonito, ministarstvo i Vlada osnivač, ministarstvo se ništa ne pita, biće na sudu nisam ja, koga briga što je ovlasti ministarstva dala drugima, ministrica je odgovorna, a za ove knjige joj ga je alfa metnila, pustila je da prekrši zakoni, sada treba pravna država da odradi posao.

E neka je, neka se zapita zašto ? Sad uzmi norbabele pa doručkuj !!!!

Ovo su ugroženi Hrvati u BiH

Znali iko koliko je dobila od ovi di je naručila knjige.

E moj Dragane ko u tebe sve ministar more biti

Naklada Alfa podnijela kaznenu prijavu protiv ministrice Mikulić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari