Usvojene izmjene Zakona o upravnim pristojbama te Zakon o poticanju malog gospodarstva

ljubuski.info

Jučer je u Širokom Brijegu održana 11. redovita sjednica Skupštine ZHŽ.

Kao i prethodne, i ovu je sjednicu sazvao predsjednik Skupštine ZHŽ Ivan Jelčić na temelju članka 50. Poslovnika Skupštine ZHŽ.

Nakon što je, na temelju prozivke zastupnika, ustanovljeno postojanje kvoruma, predložen je Dnevni red koji se sastojao od osam točaka, a usvojen je jednoglasno.

Posebnost jedanaeste sjednice bila je u tome što se tijekom njezina održavanja, nakon zastupničkih pitanja, primjedbi i prijedloga, razmatrao Prijedlog Odluke o prestanku mandata i dodjeli mandata zastupniku sljedećeg kvalificiranog kandidata i donošenje Odluke o verifikaciji zamjenskog mandata sljedećeg kvalificiranog kandidata u Skupštini ZHŽ. Riječ je o popunjavanju upražnjene zastupničke pozicije koju je do sada obnašao nedavno preminuli zastupnik iz redova HDZ-a, gospodin Zdravko Bešlić.

Na današnjoj sjednici to je mjesto pripalo sljedećem kvalificiranom kandidatu Stipi Bešliću iz iste političke opcije koji je i prisegnuo pred Skupštinom kako će povjerene mu zastupničke dužnosti obnašati pod punom moralnom i materijalnom odgovornosti u s kladu s Ustavom i zakonima.

Razmatran je i jednoglasno usvojen Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke utvrđivanja liste zastupnika po nacionalnoj i stranačkoj pripadnosti u Skupštini ZHŽ.

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim pristojbama s tarifom u upravnih pristojbi ZHŽ (skraćeni postupak) nakon obrazlaganja ministra pravosuđa i uprave Kristijana Zovka i nakon rasprave usvojen je s dva glasa suzdržana: Marija Lovrić i Dobroslav Bukmir. Dva zastupnika su bila protiv usvajanja ove točke dnevnog reda: Zvonko Jurišić i Darko Kvesić.

Sedma točka dnevnog reda Nacrt Zakona o poticanju malog gospodarstva zastupnici su blagonaklono prihvatili jer se ZHŽ zalaže za jačanje malog gospodarstva u kojem vidi budućnost i priliku za razvoj i opstanak na ovim prostorima.

Nacrt Zakona su obrazložili ministar gospodarstva Dario Sesar i pomoćnik ministra Ante Galić. Nakon zastupničke rasprave konstatirano je kako je predmetni Zakon usvojen s jednim glasom protiv - Zvonko Jurišić i jednim suzdržanim - Darko Kvesić.

Izrazito afirmativno je dočekan i Prijedlog Odluke o pristupanju procesu planiranja i izradi Strategije razvoja obrazovanja i znanosti ZHŽ za razdoblje 2020.-2035. Detaljno ga je obrazložio pomoćnik ministrice Mario Mikulić, a zastupnici su ga usvojili jednoglasno.

Glas naroda

što si nam tako tužan jadni ti smo? more li se financijski izgurat od prvog do prvog? mače naše nepismeno.

Loliko dobiva Crkva od ovog dara?

Minjaj sliku jer je ovo mrorbidno. Čovik je umro a ti stavio sliku na kojoj je i on.

Gje su zastupnici iz HRS-a šute i ne čuju se.Spavaju li.Svašta obećavali sada spavaju zimski san u skupštini.Pa nek opet traže glasove.

Usvojene izmjene Zakona o upravnim pristojbama te Zakon o poticanju malog gospodarstva
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari