U nedjelju 11. simpozij "Stopama pobijenih"

ljubuski.info

U Franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu u nedjelju, 27. listopada, bit će održan 11. simpozij "Stopama pobijenih".

Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće", na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti svetom misom u 11:00 sati koju će predvoditi fra Ante Čavka, župnik u Vrpolju kraj Knina. Nakon svete mise u samostanskoj će dvorani biti održana predavanja.

Povjesničar dr. Ivica Šarac govorit će na temu "Jesu li širokobriješki franjevci bili legitiman vojni cilj ili žrtve zločina". Fra Marijan Karaula, publicist, govorit će, pak, na temu "Stradanje franjevaca Bosne Srebrene u doba Socijalističke Jugoslavije". "Putovanje bez povratka širokobrijeških fratara: jama u selu Mratovu i njezina tajna", tema je publiciste fra Ante Čavke.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info. Ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi.

Glas naroda

opet se igrate ustaša i partizana i stalno se vraćate u povijest franjevci , ako je tako što je sa pobijenim u africi i americi od vaših pripadnika iz franjevačkog reda ili sa pobijenim za vrijeme križara u ime pape i križa npr cijeli su zadar za lovu pobili i opljačkali , ako se vraćate u povijest onda se vratite skroz a ne samo na ustaše i partizane

Nama je važna 1944 i 1945 tko god govori protiv fratara i dr.Dragana Čovića mora se ispoviditi

Fratri podržavaju hdz fašizam u današnje dane, svjedoci smo gdje Hrvati drugi i drugačiji nemaju priliku za život, ne mogu do posla do plaće do sredstava za život obitelji, udbaši su ih bacili na marginu, protjerali u Njemačku. Crkvu su zauzeli komunisti. Pa s te točke gledišta, ako su u vrijeme Hitlera, Musolinija i Pavelića podržavali njihov fašizam ili prešutno prelazili preko zločina, donekle se mogu razumijeti događanja poslije pada nacizma i fašizma. Po onomu, kako siješ tako žanješ, iako je bilo dosta dosta nevinih i nepotrebnih žrtava, njima pokoj duši. Svakog njegova rana boli. Znajte da će vas dobročinitelj draganče odvesti u “svijetlu” budučnost, samo mu trebate dati oltare da govori, tucati se jajima za Uskrs sa njime i preporučiti za koga glasovati.

jeli bio rvacki predsjednik JOSIPOVIĆ

Ovi fratri što su poginuli su poginuli, ovi fratri danas, ( ima i časnih i poštenih oni bi opet ginuli), neće poginuti više nikad. Čudo je evolucija u fratara, prilagode se okolini. Ono su protiv Darvina, osim kad su oni u pitanju, čudesa,..

U nedjelju 11. simpozij "Stopama pobijenih"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari