Milijan Brkić neće biti optužen za nezakoniti nadzor

ljubuski.info

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ipak neće biti optužen za nezakonito nadziranje četiri ženske osobe, kao ni njegov brat Jozo te kum Blaž Curić i bivši policijski informatičar Franjo Varga.

Iako formalna državnoodvjetnička odluka navodno još nije donesena, doznaje se kako do optužbe Brkića i ostalih u ovom predmetu gotovo sigurno neće doći, jer rezultati provedenog istraživanja nisu potkrijepili početne sumnje da su braća Brkić, Curić i Varga počinili inkriminirana kaznena djela.

Nakon što je Franjo Varga procesuiran pod optužbom za izradu lažne SMS prepiske bivšega glavnog državnog odvjetnika i osječkih sudaca za potrebe Zdravka Mamića, kao i slične prepiske za Ivicu Todorića, policija je u pretrazi njegove računalne opreme pronašla i druge zanimljive podatke, pa tako i one koji su se odnosili na SMS prepiske i e-mail korespondenciju određenih ženskih osoba.

Na temelju tih podataka, ali i izjava samog Franje Varge u obrani koju je iznio u osnovnom predmetu, policija je provela kriminalističko istraživanje te je na koncu podnijela kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tužiteljstvo je potom sredinom travnja, kako je tada priopćeno, otvorilo istraživanje protiv "četvorice hrvatskih državljana" zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka, poticanja ili pomaganja u tom nedjelu i zloupotrebe naprava.

Pritom su se kao oštećene osobe spominjale četiri žene u dobi od 49, 30, 42 i 31 godine. Čim su mediji počeli baratati podatkom da je jedna od oštećenih ženskih osoba bila bivša supruga Milijana Brkića, Karmen Brkić, ona se sama obratila javnosti priopćenjem u kojem je spomenute optužbe nazvala sramotnim konstrukcijama.

Druga osoba čiju je korespondenciju Varga, prema optužbi, nadzirao po Brkićevu zahtjevu, načelnica je jedne općine u Dalmatinskoj zagori.

Izvori tvrde kako u osječkom tužiteljstvu smatraju da nisu utvrđeni elementi spomenutih kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, nego eventualno blažih kaznenih djela, poput povrede tajnosti pisama, koji se, međutim, progone po prijedlogu oštećenih osoba. A takvih prijedloga nema, pa ne može biti ni optužbe.

Jutarnji list

Glas naroda

Ma kocega to optuzit kad covik vlada sudstvom ko to smi sutrabi odma auto u vaduh drzavom vlada mafija pa samomu glavu pogledaj negativa teska

Jadnici jadni samo se vi veselite tudjoj nevolji sta bi vi imali od toga da optuze Brkica odakle znate dali je pomenuti kriv ili nije. Samo vam je stalo da drugom nanesete zlo umjesto da se trudite da vama bude dobro. Sta mi imamo sa Brkicom covjek radi i zivi u drugoj drzavi.

Jedini ispravni čovjek u HDZ u,živio moj Klobučaninu !!!

Žena se ljubi i poštiva a ne prati i prisluškiva.Ovo je jadno i žalosno.

Jednom milicajac, uvijek milicajac, kleo se jugi njuškao za udbu sad bi rekao da je neko i nešto, ma niko i ništa za moralne osobe.

Jedini političar specijalac koji je nosio pušku i branio Hrvatsku !!!

Eto to je korumpirano i ucijenjeno sudstvo..sa ovakim igrama brkic drzi i plenkovica u saci...
U onom sistemu se ovo zvalo udba a u ovome de zove "domoljub" jadno i zalosno ali istinito.....

Bravo Mate...

Milijan Brkić neće biti optužen za nezakoniti nadzor
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari