Susret zborova održat će se 10. studenog na Humcu

ljubuski.info

Udruga hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH i Hrvatska kulturna zajednica u FBIH, 10. studenog 2019. godine organizira šesti Susret zborova.

Ovogodišnji tradicionalni Susret održat će se u Crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Ideja i cilj Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, ali i stručno savjetovanje i pomoć pri odabiru odgovarajućeg repertoara, koji su ključni za napredak i rad zborova.

U posljednje vrijeme, na području Bosne i Hercegovine, pojavljuje se sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana, pa je ovakav Susret koristan kako za njihovu promociju tako i za umjetnički kvalitet.

Usto, susret zborova odlično je mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva i usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima.

Svaka je skupina bila obvezna pripremiti dvije pjesme po osobnom odabiru koje će izvesti u programu susreta, te pjesme koje će svi zborovi zajedno pjevati na sv. Misi.

Ovaj susret je ocjenjivačkog karaktera, a u komisiji susreta biti će stručnjaci iz područja zborskog pjevanja koji će svoja zapažanja iznijeti na okruglom stolu.

Glas naroda

Da li će doći nastupati dream team babe i njihov ćaća pa da ih odma poškropi pra dario?

Susret zborova održat će se 10. studenog na Humcu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari