Registar otkrio Zaboravljenu "Čović bojnu"

ljubuski.info

Zaboravljeni branitelji su se nadali kako će njihova dugogodišnja borba za objavom Registra branitelja otkrit istinu i zadovoljiti pravdu.

Od pravde ništa ali je istina otkrivena, i ona istinskim braniteljima nije ugodna, veliki je broj razočaranih malim i netočnim brojem dana u svom ratnom putu, dok nekih uopće nema u tom Registru kao pripadnika HVO-a.

Nekolicina nas koji smo ovih dana uspjeli zaobići sve prepreke i ući u jedinstveni Registar postali smo prava servisna služba svojim suborcima.
Najmanje su bili razočarani oni kojih uopće nema na popisu, tako nam jedan vraća šaljivu poruku, traži da provjerimo u drugoj komponenti, kaže:

bilo je davno, ko će se više sjetit, možda sam ratova za Armiju BiH! Haha. haha.

Brojni su ovih dana utipkavali imena vodećih hrvatskih domoljuba poput Dragana Čovića, svima je bolo oči njegovih 1410 dana terena.
Ali nije samo to bolo oči, njegovo ime, a posebno prezime otkriva nešto o čemu će se još dugo pričat.
Naime, nije ni čudno što je Dragan Čović jedan od predloženih za visoko odličje "pokretača otpora". Logično je da svaki takav organizator počinje djelovati u svojoj sredini, među svojim susjedima, prijateljima i rodbinom.

Tako se oko našeg Dragana Čovića okupilo čak šest njegovih imenjaka i prezimenjaka.

Zanimalo nas je je li se oko našeg dragog vođe okupljala i ženska "Čović" populacija, započeli smo uz to prezime nasumično utipkavati razna hrvatska ženska imena.

Vjerovali ili ne, na popisu je šest Kata Čović!

Između njih sviju, jedna se Kata ističe brojem dana u Domovinskom ratu, 1470, više i od dragog vođe.

Ako me sjećanje ne vara, jedna je Kata ratovala sa legendarnim generalom Daidžom na južnom bojištu, nekako su oboje isto godište, ali kad je čula za "Čović bojnu" isti je dan prešla u HVO!

Listamo dalje popis Čović bojne, evo ih;
četiri Čović Mare, četiri Šime, tri Zore, tri Anđe…!
U registru je i jedna Bernadica Čović, koja ima zabilježenih 120 dana. Vjerojatno je to vrijeme provela mijenjajući supruga kada je on bio onemogućen obvezama organizacije obrane, života, kulture i drugih blagodati koje danas uživamo. Hvala ti Dobročinitelju!

Ruku na srce, stvarno je bilo davno, teško se sjetiti mnogih važnijih ratnih događanja, na mnoge nas detalje podsjete oni pojedini maskirni odjevni predmeti koje mnogi od nas još čuvaju.

Iskreno govoreći ja sam skroz zaboravio kako je i moja supruga bila pripadnica jedne od postrojbi HVO-a. Utipkavajući njezine podatke u Registar branitelja, začudih se kad joj izbaci 60 dana.

Tek mi sada proradiše klikeri zašto ona među svojim rubljem tako dugo čuva jedne šarene maskirne tangice!

Zaboravljeni branitelj br. 690

Glas naroda

Citava bojna Covica

Veliki vodja

Jeli stid parazita što glasaju zanj?,Partijska guba jadeze je shebla domovinski rat i sve okrenula od ratnika napravila građane trećeg reda a od hopova, dezertera i ratni profitera-ratnike, dobročinitelje, domoljube,velike kršćane i velike rvate.Sramite se svi koji ga birate i podržavate jer da imate imalo obraza to ne bi radili džabe prva klupa u crkvi i darivanje opljačanim novcim licemjeri i farizeji. Nije bog mačka vidi sve i svakog.

Svaka cast

Bitno se prezivati Čović...Osobno vjerujem da se i kralj Tomislav prezivao Čović..

Ja nisam Čović!

Čović je bio na ratištu u makarskoj

kakva slucajnost....ja i drug dragan isti broj dana i nikad se nismo susreli...morat cu otic na teferič

Haha i ponesi par konzervi gulasa pa se saberite haha

Baba i Deda Trideseto godiste UDBO HDZekana stvarno ste dno dna ismijavate se sa pravim Braniteljima Covicu dosada i imao glasove vise NE

Dragane Čoviću skidam kapu biti ovoliko u ratu a usput privatizirati Soko uspjeti magistrirati i doktorirati zaraditi s puncem milione to mogu rijetki

Svaka čast za komentar

Draža se prezivao Čović a ne Mihajlović

A jes dragan se borbi za JNA i izborio on je dobio rat isttjero je hercegovce iz hercegovina što je tito pokušavao desetljećima on je to napravio za kratko vrijeme pa tako da taj registar nije za te branitelje nego za one koji su se borili u redovima njihove vojske pa tako nemojte se čuditi ako se ne nađete a ako se nađete onda ste jedan od njih

Dragan Čović je karcinom koji razara Hrvatski narod.

Ovaj registar je otkrio mnogo toga,recimo zašto je ovoliko žena i nepoznatih nama osoba sa ratišta..ekipe iz redova HDZ-a BiH nakon rata su obilazile naravno pod okriljem NOĆI u pojedine kuće i popisivale od bake i djeda do unuka..znači sve u obitelji..i isti ti dobiše pun iznos certifikata..kojim poslije otkupiše stanove..firme..hotele itd..i kad sve to uradiše onda tim bakicama rekoše sad osnujte Udrugu..Žena HDZ-a BiH Katarina Kosača...i tako to bi..sad i preko toga nastaviše svoje orgije činiti..sve ovo je više postalo JADNO...

Poznajwm cure koje su u to vrijeme odnosno cijeli rat radile po postrojbama u administraciji....ali nije ih ovoliko bilo...Pozz.curama a sada majke...kraljice...

A možda su ove čistile puške, nije to mala stvar za borce

Ranjen sam na Hodovu kod Stoca 1993. godine I vrijeme oporavka ( samo 3 mjeseca) nije uopce pribiljezeno u ratni "staz" tako da u registru imam samo 900 dana iako sam u rovovima proveo od travnja 1992. do veljace 1996. godine ( nisam se ni nadao da ce mi uracanati vrijeme koje sam proveo na "kampovanju" u Dretelju, ali oporavak od ranjavanja????) Nisu li rekli da ce objaviti registar oruzanih snaga kao I da ce ove pozadince, administrativce, glodare, I ostale "prvoborce iz Minhena, Salcburga, Donjeg Milanovca I Tetova, svrstati u "neoruzane obranbene snage"

Registar otkrio Zaboravljenu "Čović bojnu"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari