Brza cesta Mostar - Široki Brijeg - Grude na mreži europskih koridora

ljubuski.info

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković održali su bilateralni sastanak u Gradišci.

Na sastanku je razgovarano o Sporazumu o delegiranju odgovornosti u zračnom prometu, statusu izgradnje međudržavnog mosta na završetku Koridora Vc na rijeci Savi kod Svilaja, Sporazumu o željezničkim graničnim prijelazima na Koridoru Vc kod Čapljine i Šamca, ubrzanju aktivnosti na pregovorima o revitalizaciji Unske pruge, uz mogućnost posredovanja Europske unije, kao i pokretanju aktivnosti na stavljanju brze ceste Mostar - Široki Brijeg - Grude na sveobuhvatnu mrežu europskih koridora.

Kada je u pitanju Sporazum o delegiranju odgovornosti u zračnom prometu, ministri su se usuglasili da će hrvatska strana u najkraćem roku imenovati povjerenstvo s ciljem otvaranja pregovora s povjerenstvom Bosne i Hercrgovine kako bi se usuglasio tekst Sporazuma te isti, u što kraćem roku, potpisao.

Također, usuglašeno je da u što kraćem razdoblju Bosna i Hercrgovina i Republika Hrvatska imenuju povjerenstva za izradu elaborata za osposobljavanje Unske pruge i povjerenstva zaduženog za uspostavu željezničkih graničnih prijelaze.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH se obvezalo da će poduzeti sve potrebne mjere na izgradnji zajedničkog graničnog prijelaza na mostu na rijeci Savi kod Svilaja, a koji će se privremeno nalaziti na hrvatskom teritoriju. U navedeno će biti uključene sve nadležne institucije BiH i Hrvatske.

S druge strane, predstavnici hrvatskog ministarstva su predložili sastanak u Sarajevu u vezi s izgradnjom brze ceste Mostar - Široki Brijeg - Grude, a kako bi se ista uvrstila na sveobuhvatnu mrežu europskih koridora.

Glas naroda

Baš vrlo važna cesta isto ko i vrime herceg bosne kad je ratnim profiterima medilo na cesti Mostar-Ljubuški se iz zasjede ubijali domoljubi. Danas na cesti od Mostara prema Ljubuškom i autoputu koja je uostalom najprometnija u BiH samo rupe,kamioni,bageri, traktori, viljuškari, radari i policija

I have a dream...

Neka se Ljubuški priključi na autoput Beograd-Sarajevo!

odmah usput napravite i željeznicu sa dva kolosjeka

Sve ode u Široki dobro se naši uhljebi bore za Ljubuški, ne mogu ni rupe zakrpiti, Široki brzu cestu dobi

Uvedite vinjete ili naplatne kuće i eto para.

A Di će te iz Gruda U P.M u Posušje opet Jet u Grudama nemoguće 2 kamiona da se mimoiđu.

Svi znaju da je Nevenko korumpiran i sva ulaganja iz Hrvatske idu u Široki. Eto Barbariću tvoja politika di nas je dovela.

Ljubuski se zaobilazi u velikon luku,tribali bi u budućen mandatu Sejdu (Komišića) izglasat.

Šta je Ljubašici opet plačete slabo lobirate di su vam veliki političari iz Klobuka. Imamo jače gospodarstvenika nego vi i tu je bit svega.

Pa pojedini likovi iz Ljubuškog i lobiraju za Široki i čim mu vidiš novo auto odmah znaš da je prodao Ljubuški interes za onaj u Š.B.i to u Ljubuškom ništa nije novo i naviknuli smo se mi na to od Eroneta pa na dalje a što se tiče Klobuka pa ne bih se čudio da i on radi interesa završi u grudskoj općini..

Prodani smo od naših Ljubuških političara poput Barbarića,Ševe,Kraljevića.Ševi je draži Široki jer mu je gore biznis Centar za vozila dok je muza a sada škola .

Ljubuški političari vole koverte a ne svoj grad. Zato je obilaznicu otišla preko Širokog.

Nemojte tako pa Ljubuško smeće kupi Njemačka Allba,
kada će oni to dosegnuti
Neka nama Njemci smeće kupe a možda će i rupe da POKRPE!!!!!!!!

Lakše je kupit Ljubuškog političara nego kartu za nogometnu utakmicu Hrvatske reprezentacije.

Brza cesta Mostar - Široki Brijeg - Grude na mreži europskih koridora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari