I Tužiteljstvo ZHŽ moli građane za pomoć u istrazi ubojstva Lane Bijedić

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije poziva sve građane koji imaju bilo kakve informacije ili dokaze o aktu nasilja počinjenom prema Lane Bijedić (19) iz Mostar da iste dostave ovom Tužiteljstvu ili Upravi policije MUP-a ZHŽ na telefonski broj: 039/830-808.

Uvjerenja smo da ćemo zajedno s vama građanima i policijskim agencijama u BiH razriješiti smrt 19-godišnjakinje čije je beživotno tijelo pronađeno 6. listopada 2019. godine u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, navode iz Tužiteljstva ZHŽ u Širokom Brijegu.

Građanima se jamči zaštita u skladu sa Zakonom o zaštiti svjedoka pod prijetnjom i ugroženih svjedoka.
Sve policijske agencije Federalna uprava policije, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutarnjih poslova ZHŽ i HNŽ, kao i ronioci iz Tuzle uključeni su u istragu ubojstva Lane Bijedić, potvrdio je ranije Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, na beživotnom tijelu L.B. pronađeni su tragovi više udaraca, posebno u predjelu glave. Također, kako je ranije potvrđeno iz Tužiteljstva ZHŽ na vratu su pronađeni tragovi nalik onima koji nastaju uslijed gušenja.

Tijelo Lane Bijedić nakon ubojstva je bačeno u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci na skrovitom mjestu, točno ispod vijadukta autoputa. Obdukcija je urađena u gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru.

Podsjećamo, tijelo je u rijeci ugledao ribar, koji je obavijestio policiju, a nastradalu su iz rijeke izvukli pripadnici Gorske službe spašavanje iz Ljubuškog i Čitluka.

Za sada nema nikakvih tragova koji bi mogli dovesti do ubojice. Na Gradskom groblju Sutina u Mostaru, u četvrtak 10. listopada, održan je posljednji ispraćaj ubijene djevojke Lane Bijedić, dok će sprovod bit obavljen u petak u Beogradu.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari