Ubojstvo hercegovačkog poduzetnika naručeno?

ljubuski.info

Bivša miss, Sunita Hindić Bošnjaković (21) pritvorena je zbog sumnje da je jednim metkom iz pištolja ubila hercegovačkog poduzetnika Ninu Ivankovića (55) nakon burne svađe u ranim jutarnjim satima, saznaje se iz Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

Nakon njene predaje policiji u Travniku, nakon čega je objavljeno kako je u bijegu slomila obje noge, krenule su priče kao se radi o lažnim ozljedama. Navodno joj je gips stavljen upravo kako bi se izbjegao pritvor zbog mogućnosti bijega i dobilo se na vremenu da se Sunitu Hindić Bošnjaković skloni preko granice. U toj verziji, radi se o naručenom ubojstvu koje je trebalo izgledati kao neplanirani zločin u afektu te su se osobe koje su sve organizirale morale pobrinuti i za Sunitin bijeg, piše Slobodna Dalmacija.

Žrtva i počiniteljica su poznate osobe koje su stalno privlačile pažnju javnosti, svatko u svom svijetu.

Odmah po saznanju o ubojstvu Nine Ivankovića i bijegu Sunite Hindić Bošnjaković, motiv te okolnosti zločina i bijega su postale glavna tema prepričavanja. Mještani Bune su spremni posvjedočili kako je Sunita često dolazila u vilu, ali nisu željeli komentirati prirodu njenog odnosa s Ninom Ivankovićem.

Prva inačica zločina je bila da su tu večer proveli u većem društvu kada su se njih dvoje posvađali te ga je ustrijelila. Nakon toga je krenula priča kako je Sunita iste noći od Ivankovića otišla u drugu sobu hotela kod jedne muške osobe koja ju je izbacila vani. Zatim se vratila do Ivankovića i usmrtila ga, navodi ta inačica.

Saznaje se kako je te noći Sunita bila u vili do 6 ujutro odakle je otišla taksijem da bi se vratila nakon otprilike sat vremena i usmrtila Ninu Ivankovića.

Županijsko tužiteljstvo u Mostaru u odgovoru na upit poslalo je službeni opis događaja.

Sunita Hindić se sumnjiči da je u petak 04. listopada, oko 7,15 sati, nakon što je došla do "Vile Ivanković" u naselju Buna kod Mostara došla do sobe u kojoj je bio Nino Ivanković i nakon svađe ga ustrijelila jednim hicem od čega je umro na licu mjesta.

Prema izjavi Sunite Hindić policiji, skočila je u rijeku i pri tom slomila obje noge. Međutim, poznavatelji vile kažu kako je zbog terase koja se prostire do obale, nemoguće odbaciti se do rijeke iz soba koje se nalaze iznad. Tada je kazano da su nađene njene cipele visokih potpetica i tragovi krvi ispod jednog od zidova. Ukoliko je skočila i slomila obje noge, nije mogla daleko stići, osim ako je netko čekao neposredno kraj vile s automobilom. Upućeni kažu da je sačekao taksist koji je i dovezao do vile te je s njim otišla do Turbeta. Ubrzo se ponovno pojavljuju sumnje u slomljene noge jer se javio svjedok koji je izjavio da je vidio Sunitu Hindić Bošnjaković kako je istrčala iz vile.

Sunita je u vrlo kratkom razdoblju, iste večeri nakon ubojstva, uspjela pobjeći do Turbeta te je nakon prijave policiji odvedena u Javnu ustanovu Bolnicu Travnik gdje joj je ukazana liječnička pomoć. U travničkoj bolnici joj je dežurni ortoped stavio gips te su je nakon toga pripadnici MUP-a Srednjobosanske županije predali kolegama iz kriminalističke policije Hercegovačko-neretvanske županije.

Iako je Sunita došla u gipsu sa RTG snimkama polomljenih nogu, izgleda da su i policijski istražitelji iz Mostara posumnjali u postojanje ozljeda. Stoga su je u sklopu kriminalističkog istraživanja tijekom subote ujutro odveli u bolnicu u Mostaru gdje je podvrgnuta pregledu tijekom kojeg joj je uzeta krv i urin, što je uobičajeno kod počinitelja kaznenog djela. Osim toga su joj navodno ponovno pregledana noge kako bi se potvrdilo postojanje lomova na potkoljenicama. Tek nakon toga je odvedena u Županijsko tužiteljstvo u invalidskim kolicima.

Možda je upravo zbog sumnjičavosti vezano za ozljede tužiteljstvo ustrajavalo na pritvoru. Njihov stav je da bi puštanjem osumnjičene na slobodu, postojala opasnost od njenog bjega jer je usprkos ozljedi osumnjičena u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći na travničko područje, navode iz tužiteljstva.

Isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa. Sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Mostaru Marin Zadrić je također ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj. Bez obzira na imobilizirane obje noge, na što je njezina odvjetnica Nada Dalipagić ukazivala kao na glavni razlog nemogućnosti bijega i obrane sa slobode.

Slobodna Dalmacija

Glas naroda

I kada žene počnu govoriti o ugroženosti.Neprocijenjivo...A ovaku ženu oženiti mogao bi za mjesec slobodno tražiti invalididnu..

Potpuno si u pravu.

Vrhunski strijelac! Jednim metkom...

Meni nije jasno da se nitko ne zapita od istražnih organa (policija ,tužiteljstvo) otkud novci ovoj osobi ima 21 god radila ko konobarica i vesela ‘dama’ a brani je Nada Dalipagić najskuplja odvjetnica a koliko znam Nada neće bez para Radit jedno ročište je 2500km pa sad kontakte koliko će stajat a u Dalipagicke je lovu pa te branim. I tko to od obični može financiran znaci mala ima dobre dobre sponzore. Nebi me iznenadilo da joj svašta družina dedi oslobadjajucu

A šta ti nije jasno ... većina na pusing i onda stogoc na lizing, eto para ko blata.

Svi u Mostaru znaju da je Vila Ivanković zadnjih godina bila leglo prostitucije nešto se moralo dogoditi

Što ja to nisam zna

Nisu ti tli reć

vidiš šta si propustija što nisi zna jeeli ta vila radi i sada nikad nije kasno propušteno nadoknadit

Ovo sto pise ovde u to moze samo nepismen covjek povjerovat,naruceno i ovako izvedeno , majko moja s kupljenom skolom se radi u policiji nije ni cudo sto ovo pisu i nista nikad ne mogu otkrit ...

gledao sam u sudnici nastup nade dalipagic ostao sam yapanjen odmjerena pametna vrhunska odvjetnica

di su sad ženske udruge koje brane ovakove teroristice koje se udaju i onda zlostavljaju muževe-ovo je lipa ženska aždaja treba joj dat doživotni zatvor u zenici za opomenu drugim emancipiranim guskan koje rade ležeć na leđima cili život!

Sacekajte sa osudama mozda cura nije kriva ko zna

Ubojstvo hercegovačkog poduzetnika naručeno?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari