Košarkaši HKK Ljubuški spremno ulaze u novu sezonu!

ljubuski.info

Košarkaški klub Ljubuški na vrijeme je krenuo s pripremama za novu sezonu 2019/2020 u kojoj će nastupati sa četiri selekcije.

Seniorska momčad će igrati u Prvoj ligi KS HB zajedno s momčadima SKK Student (Mostar), KK Tomislav (Tomislavgrad), KK Grude, KK Posušje, KK Brotnjo (Čitluk), KK Široki II (Široki Brijeg), KK Zrinjski II (Mostar), KK Busovača (Busovača).

Košarkaše Ljubuškog će i ovu sezonu sa klupe voditi Marin Bubalo.
U ovu sezonu krećemo sa nešto izmijenjenom momčadi u odnosu na prošlu godinu. Pristigli su nam novi igrači. Josip Golemac, igrač je na poziciji 4-5, i već je nastupao za našu ekipu kao igrač Zrinjskog, koji je tada igrao na dvojnu licencu. Mateo Barbarić iz Čitluka također je prije dvije sezone igrao za našu ekipu, osvojivši i naslov prvaka KS HB sa našom juniorskom ekipom. Obzirom da su nas napustili, Dragan Džajić koji je prešao u redove premijerligaša Zrinjskog iz Mostara i Matej Bilić koji je otišao u Njemačkog niželigaša, postoji realna opcija da još nekog igrača uzmemo na posudbu od Čapljine koja je od ove sezone ponovno u premijrligaškom društvu zahvaljujući osvojenom naslovu prošle godine. Uz nabrojane igrače imamo još Mladena Gašpara, Antu Lončara, Stipu Dugandžića, Mateja Markića, Josipa Alpezu, Luku Vasilja, Franju Miletića, Grgu Bubala, Stipu Borasa, Luku Lončara, Ivana Paradžika. Posebnu pozornost ove godine ćemo posvetiti razvoju tri naša mlada igrača. Stipe Dugandžić, Matej Markić i Josip Alpeza (svi 2004. godište) dobit će mnoštvo utakmica ove sezone što im treba poslužiti za napredovanje, naime sva trojica će igrati kadetsko, juniorsko a i seniorsko prvenstvo a na njima je da se svojim odnosom, voljom i zalaganjem iskažu u najboljem svjetlu - rekao je Marin Bubalo, trener.

Pred nama je evo još jedan početak sezone u kojem nastupamo sa sve četiri selekcije za koje Košarkaški savez Herceg - Bosne ima organizirane lige. Napomenuo bih kako se svake godine krajem prosinca i početkom lipnja održavaju i turnirska prvenstva KS HB za najmlađe uzraste. Prisjetimo se da je prije dvije godine u Ljubuškom gostovalo preko 350 najmlađih članica i članova košarkaških klubova koji se natječu pod okriljem Košarkaškog saveza Herceg Bosne.
Košarkaški klub Ljubuški ima kontinuitet rada sa mladim uzrastima. Svjesni situacije da u našem gradu imamo jaki i priznati rukometni klub, imamo nogometni klub koji je u novom zamahu a i ostale sportove koji također rade i djeluju i jasno nam je da moramo uložiti puno više napora da bi privukli nove naraštaje, pogotovo što za bavljenje košarkaškim sportom treba imati i određene predispozicije.
Uprava i vodstvo kluba na čelu sa predsjednikom Tonijem Kraljevićem nastojat će kao i do sada raditi na poboljšanju i osnaživanju kluba i nastavku kontinuiteta rada sa mladima. Vjerujemo da će ponovo doći i uspjesi košarkaša koji nastupaju u međunarodnim ligama kao i uspjesi reprezentacije koji su se pokazali kao generator i glavna pokretačka snaga kada je u pitanju mobilizacija mladih za određeni sport
, kazao je Mario Škegro, tajnik kluba.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve zainteresirane dječake u dobi od deset do četrnaest godina da nam se jave i okušaju u košarci. Termine za rad sa mlađim uzrastima imamo u obnovljenoj dvorani OŠ Marko Marulić ponedjeljkom i petkom u vremenu 20:00 - 21:00 sati te utorkom u vremenu 18:30 - 19:30 sati.

U prilogu raspored natjecanja svih kategorija HKK Ljubuški kao i plakat o upisu novih članova.

HKK Ljubuški
PrilogVeličina
PDF icon Liga mladih - muški (2019.-2020.)152.73 KB
PDF icon Seniori (2019.-2020.)145.02 KB

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari