Potrebno je podržati žene u bh društvu

ljubuski.info

"Razvoj liderskih vještina" naziv je radionice koja se održala u Mostaru u organizaciji Fondacije "Konrad Adenauer" za žene poduzetnice, te žene iz nevladinog i vladinog sektora.

Cilj radionice je ojačati žensku ulogu u društvu kroz teme poput javno - privatno partnerstvo, mogućnost za sudjelovanje u domaćim, međunarodnim i EU projektima, razvoj digitalnih vještina, te osnove javnog nastupa i nastupa u medijima.

Vrijeme je četvrte tehnološke revolucije, brzih ekonomskih promjena i naglog razvoja društvenih mreža. Osobe koje žele ostati na liderskoj poziciji ili doći na poziciju lidera trebaju pratiti trendove i stalno učiti. Žene čine 50% populacije naše države i još uvijek su neiskorišteni potencijal našeg društva, zato svi zajedno radimo na pozitivnim promjenama. Okupiti uspješne žene iz Hercegovine i osigurati im razmjenu iskustava i sticanje novih znanja je cilj koji smo sebi postavili i kojemu polako ali sigurno idemo, kazala je Amna Popovac.

Na radionici je svoj rad predstavila Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) koja je tijekom 2019. godine proširila članstvo u tvrtkama diljem Hercegovine, uvela nove usluge za članove, te organizirala i suorganizirala preko 45 različitih događaja za poduzetnike.
APH tim je podržao projekte podrške mladim ljudima koje smo umrežili s poduzetnicima, te im osigurali nekoliko evenata na kojima su mogli prezentirati svoje biznise. Također, uz podršku članice Apriori BH, naš rad smo usmjerili u podršku osnivanju Kluba poduzetnica s ciljem da sadašnje članice APH mreže obogatimo s ženskom poduzetničkom intuicijom, te da poduzetnicama stvorimo platformu za daljnji razvoj, umrežavanje i stvaranje novih ideja, kazala je Helena - Jelena Čuvalo, menadžerica u Asocijaciji poduzetnika Hercegovine.

Na radionici "Razvoj liderskih vještina" svoja iskustva s grupom podijelili su Amna Popovac, Helena - Jelena Čuvalo, Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za Europske integracije i Marko Suton, voditelj Odjela digitalnog marketinga u IT odjelu.

Fondacija "Konrad Adenauer", kroz različite aktivnosti, izobrazbe i projekte, tijekom cijele godine podržava žene iz svih sfera društvenog rada i angažmana.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari