U Ljubuškom održana manifestacija "Dani europskog naslijeđa"

ljubuski.info

Kulturno-znanstvena manifestacija "Dani europskog naslijeđa" već 23. godinu organizira se u Bosni i Hercegovini sa ciljem upoznavanja najširih slojeva društva sa značajem čuvanja, zaštite, predstavljanja i promoviranja kulturnog naslijeđa, uz edukaciju o tome da su nacionalna kulturna naslijeđa europskih zemalja dio zajedničkog kulturnog naslijeđa Europe, kao i da se ohrabri tolerancija unutar Europe i izvan njenih granica.

Ove godine posebna pozornost je stavljena na Zapadnohercegovačku županiju, u čijim se gradovima/općinama provodi projekt.

Projekt je u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta otvoren u Širokom Brijegu, a drugi dan manifestacije održava se u Ljubuškom.

Program je počeo obilaskom franjevačkog Samostana sv. Ante na Humcu, posjetom galeriji umjetnina "Majka" i obilaskom najstarijeg muzeja u BIH koji se nalazi u sklopu samostana.

Sudionike manifestacije, predvođene federalnom ministricom kulture i sporta Zorom Dujmović, dočekao je domaćin, humački gvardijan fra Dario Dodig koji je u kratkim crtama opisao povijest samostana, muzeja i galerije "Majka".

Sudionici su potom nastavili program obilaskom vinarije Nuić i posjetom najpopularnijoj turističkoj destinaciji Ljubuškog vodopadu Kravica, a potom će u hotelu Bigeste u poslijepodnevnim satima uslijediti više okruglih stolova s temama kulturnog naslijeđa Zapadne Hercegovine.

Svečano zatvaranje manifestacije bit će održano večeras u hotelu Bigeste s početkom u 20 sati uz dodjelu zahvalnica i povelja sudionicima iste.

Radio Ljubuški

Glas naroda

jedino što ste naslijedili je iz vrimena Austrougarske i to ste upjeli uništiti

Zašto nisu obišli Vinariju-Ljubuški,pa i to je kulturno nasljeđe ,tako bar mislim.
Djelo ruku tz.naših Dobročinitelja.
Dovoljno materijala za DEBATU.

haa haaa haaa, to su obilazili prostore vinograda i sve one silne prekrčene hektare koji su baš devastirali ilirske gomile koji su kao što znamo kulturna baština, ovo je apsurd da ne more bit veći, - pričaju nam o kulturnoj baštini a onda se idu divit izravno na lice mjesta - devastaciji te iste kulturne baštine, da je pok.Rade živ sigurno bi svašta imo za reć o ovom apsurdu i licemjerju tkz i samoprozvanih ''čuvara'' baštine koji Radi ne bi mogli obrisat prašinu s nogu

Sve ćemo to da cementujemo da ljepše izgleda
Ko stari grad

U Ljubuškom održana manifestacija "Dani europskog naslijeđa"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari