Održana 2. proširena sjednica Odbora za razvoj turizma ZHŽ

ljubuski.info

U Širokom Brijegu, u restoranu "Kod Čolića" održana je 2. proširena sjednica Odbora za razvoj turizma Zapadnohercegovačke županije.

Sjednicu je otvorio ravnatelj Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije gosp. Ivan Jurilj, koji je istaknuo kako je sjednica Odbora organizirana povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma. Ovom prilikom gosp. Jurilj je predstavio zakonodavni, strateški i institucionalni okvir turizma Zapadnohercegovačke županije, pregled trenutačnog stanja u sektoru turizma, kao i buduće planirane aktivnosti. Gosp. Jurilj je istaknuo kako je usvojen Zakon o turizmu čime je učinjen još jedan veliki iskorak prema napretku i razvoju turističkih potencijala naše Županije. Također, naveo je kako se, već unaprijed izrađeni dokumenti, Strategija razvoja turizma te Plan promocije turizma, šalju u proceduru usvajanja, tako da će uskoro postati službeni dokumenti, zajedno s usvojenim Zakonom o turizmu, koji će zajednički činiti strateški i zakonodavni okvir kojim će se stvoriti čvrsta podloga za provođenje svih aktivnosti bitnih za razvoj turizma i turističke infrastrukture u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Nakon izlaganja gosp. Jurilja, riječ je preuzeo gosp. Nevzet Sefo iz Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj - REDAH, koji je otvorio radni sastanak na temu "Umrežavanje dionika u svrhu kreiranja turističkih paketa". Gosp. Sefo je naveo kako je cilj radnog sastanka stvaranje preduvjeta za razvoj turističkih paketa vezanih za aktivni turizam na području Zapadnohercegovačke županije. Ukratko je predstavio financijsku shemu za poticaj razvoja turističkih sadržaja i usluga uvezivanju aktera u turizmu, a sve u cilju kreiranja turističkih paketa na području Zapadnohercegovačke županije.

U nastavku sastanka kratko predavanje je održala stručnjakinja za razvoj aktivnog turizma i vlasnica turističke agencije Feral Tours, gđa. Iva Bencun iz Zadra, na temu razvoja turističkih paketa, suradnje turističkih agencija i davatelja usluga u turizmu i ugostiteljstvu. Gđa. Bencun je istaknula kako je vrlo bitno svu postojeću i buduću uslugu i kvalitetu naše ponude uskladiti kako bi na tržište plasirao jedan kvalitetan turistički paket. Isto tako, navela je kako naša Županija posjeduje izuzetno veliki potencijal u turizmu, te da trebamo biti ustrajni u zajedničkom radu, gradnji međusobnog povjerenja i iskorištavanju postojećeg potencijala na pravi način da bi se uspješno brendirali i pozicionirali na turističkom tržištu.

Ovaj radni sastanak je podržan od strane projekta MarketMakers, koji je dio napora Švicarske vlade za pomoć Bosni i Hercegovini u razdoblju prema europskim integracijama, a čine ga konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

MarketMakers i Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije opredijeljeni su da podrže javni i privatni sektor u cilju usmjeravanja investicija iz javnog sektora, te da uspostave regulacijske okvire za podršku sustavnim promjenama u razvoju turizma.

Konkretno, izgradnja i brendiranje Zapadnohercegovačke županije, kao ruralnog/outdoor turističkog odredišta usmjerena je na sljedeće avanture; penjanje po stijenama, canyoning, planinarenje i vožnja bicikla, seoska domaćinstva i iskustva kampiranja. Veliki dio ovih aktivnosti realiziran u Zapadnohercegovačkoj županiji kroz dosadašnje provedene projekte, a u sklopu toga organiziran je i Hercegovina Adventure Week koji je započeo jučer, a završava se u nedjelju 30. rujna 2019.

Obilježavanjem Svjetskog dana turizma želi se podići svijest o važnosti utjecaja turizma na zemlje i zajednice širom svijeta, kao i o njegovoj društvenoj, kulturološkoj, političkoj, te ekonomskoj vrijednosti.

Glas naroda

I šta je to ovdje novo rečeno, što nije rečno već nekoliko puta?
U ŽZH zasigurno se ne vidi neki pomak u razvoju jer već više od 15godina isti ljudi ista priča
Oni mentalnim sklopom ne mogu dopustiti kreativnim osobama sa znanjem a i velikom VOLJOM RADA da krenu.... Ovo što oni pričaju svaka osoba malo pismenija nađe na internetu.
Biće tu još sastančenja jer moraju opravdati zašto postoje
Najbolji vm je primjer bivša TZŽZH, tko su bili uposlenici i kakve stručne spreme,i završila na način kako nije mogla drukčije

Kad prestane politika kadrovirati u agencijama i institucijama, koje su usko specijalizirane tipa T. zajednice tada će iste i postizati rezultate. Čemu sva priča ako u budućim t. zajednicama stavite neke nove Bagiće, Mikuliće itd.. zna se tko je te ljude doveo tamo da rade. I čemu se nadati s takvim kadrovima?. U stvari samo podobni ništa sposobni, to je naša deviza. Zato Jurilj i gradi karijeru kad su oko njega [ * neprimjereno * ]i.

Mikulić podigo spomenik ćirilici na kočerinu jes se usrićio još da pored metne bistu ćiriličara

Održana 2. proširena sjednica Odbora za razvoj turizma ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari