Otvoreno međunarodno bijenale minijature

ljubuski.info

U prepunoj novouređenoj Galeriji Katarine Kosače u Mostaru otvoreno je međunarodno natjecanje u minijaturi u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije Bosne i Hercegovine. Voditeljica programa bila je Ana Šimić,ujedno predsjednica DHLU-a Federacije BiH. Žiri u sastavu Ivan Vrljić, Megi Kunštek, Boris Orenčuk, Kristina Ćavar, Slavenka Volić i Ana Šimić odredilo je konačne pobjednike u tri discipline: grafika , slikarstvo i kiparstvo.

U početnom obraćanju riječi podrške ovom projektu uputio je tajnik HKD Napredak Glavne podružnice Mostar Ivan Vrljić riječima kako on sam rado potpomaže umjetnost i mlade ljude koji su takoreći svjetlost i putokaz ovom gradu. Čitajući tri pjesme iz vlastite zbirke Putnik u vremenu stihovima je naglasio kratkoću ljudskog života i svojevrsni poklič umjetnosti koji izvire iz poezije, slikarstva i kiparstva. Nakon toga uslijedili su plaketa tj. priznanje pobjednicima u svim kategorijama.

U kategoriji grafike pobjedio je Srećko Babić, u kategoriji slikarstva Ivana Pavlović a u kategoriji kiparstva Josip Ivešić.

Posebno priznanje iz oblasti umjetnosti na ovogodišnje bijenalu dobili su Tamara Herceg, Jelica Rašeta, Tomislav Zovko, Josip Mijić, Alisa Teletović i Lora Elezović.

Svoje radove na ovogodišnjem bijenalu izložili su : Jelica Rešeta iz Italije, Alisa Teletović, Ljiljana Stevanović iz Srbije, Mirsada Masal, Danijela Jovanović, Loredana Bradaschia, Natalija Šušnjar, Dženana Pindžo Mehić, Marijana Ravlić Filipović, Merima Ivković, Josip Mijić iz Hrvatske, Vladana Mirković, Tomislav Zovko, Antonio Kutleša, Sonja Beloš iz Srbije, Vesna Sušac, Slađana Matić Trstenjak iz Slovenije.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari