Za zagađivanje okoliša kazne i do 50.000 KM

ljubuski.info

Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojio je jučer Prijedlog Zakona o zaštiti okoliša koji propisuje novčane kazne za prekršaje za pravne i fizičke osobe od 500 KM do 50.000 KM.

Zakon ima za cilj smanjeno korištenje, sprječavanje opterećenja i zagađenja okoliša, sprječavanje narušavanja, kao i poboljšanje i obnova oštećenog okoliša, te zaštitu zdravlja, uključujući pravo na zdrav život, očuvanje i zaštitu prirodnih resursa i njihovo racionalno korištenje.

Među razlozima za donošenje Zakona o zaštiti okoliša su očuvanje, zaštita, obnova i poboljšanje ekološke kvalitete i kapaciteta okoliša, kao i kvaliteta života, te mjere i uvjeti upravljanja, očuvanja i racionalnog korištenja prirodnih resursa.

Tim zakonom se uvode nove odredbe koje su vrlo bitne za zaštitu okoliša kao što je skraćenje rokova za izdavanje okolišne dozvole.

On regulira pitanje obnove okolišne dozvole, što do sada nije bio slučaj, a njegove odredbe daju podlogu za izradu podzakonskih propisa kojim se definiraju kategorije pogona i postrojenja, kao i nadležnost za postupanje.

FENA

Glas naroda

Kakvu nagradu zaslužuje kumova građevinska firma T and B, on redovno kamionima iskrće svoj otpad gore na Krvnici? Što ne goni sebi na groblje u Vašaroviće?

Gore kipaju svakorazni otpad a isod su izvori vode,toliko o nama i našoj samosvjesti.
Svake nedilje u Crkvu dase vidi kako smo čestiti.........

Nije njiman do okoliša nego prisušilo.triba para samo derite

Nas nam parlament zagadjiva zivot vec 25 godina

Eto dotra Parlament smeće u Dugandžića ograde i na Krvnicu.
Mi ko mi..........

Koliko će leveljuša platit?

Za zagađivanje okoliša kazne i do 50.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari