Već u osam sati 800 prijava za subvencije za zapošljavanje

ljubuski.info

Objava drugog kruga javnih poziva za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2019. i Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2019. u Federaciji BiH započela je danas u osam sati, objavom poziva za Hercegovačko-neretvansku, Zapadnoherecegovačku i Hercegbosansku županiju.

S obzirom da za ove pozive vlada veliki interes potencijalnih korisnika za sudjelovanje u ovim programima, te da je u prvom krugu u ožujku ove godine bilo problema zbog velikog opterećenja jer se mnogo osoba prijavljivalo u isto vrijeme, u Federalnom zavodu za zapošljavanje ovoga puta se odlučili pozive objavljivati sukcesivno za pojedine županije.

To se pokazalo kao dobra odluka, s obzirom da, kako je potvrđeno, portal Zavoda nije pao zbog preopterećenja, te poslodavci koji namjeravaju zaposliti nove radnike, odnosno oni koji se namjeravaju radno angažirati putem projekta samozapošljavanja, apliciraju bez problema. Zainteresirani se učešće prijavljuju putem linka na web portalu www.fzzz.ba.

Programi su pušteni u 8.00 sati, sve je proteklo po planu, a dosta mjera već je zatvoreno. Već u osam sati imali smo 800 korisnika koji su se prijavili putem portala – rekao je Haris Čuljević, glasnogovornik Zavoda.

Podsjetimo, ukupna sredstva za ova dva programa 55 milijuna maraka, od čega 45 milijuna za program sufinanciranja zapošljavanja, a 10 za sufinanciranje samozapošljavanja Start up. Iako je veći dio iskorišten tijekom prvog kruga, i ovoga puta na raspolaganju je značajan iznos, koji je viši od 11 milijuna KM. Kako kaže Čuljević, točno se zna koliko je novaca na raspolaganju za svaku županiju , u zavisnosti od toga koliko je potrošeno u prvom krugu poziva.

Sutra će biti objavljen poziv za Zeničko-dobojsku, Srednjobosansku i Bosansko-podrinjsku, 26. rujna za Tuzlansku, Posavsku i Unsko-sansku, a 27. rujna za Županiju Sarajevo.

Glas naroda

Nestalaa je lova preko papira .... .... .. ..... ... .. .....pojeo je vuk o da

Bez adz iskaznice ništa

Već u osam sati 800 prijava za subvencije za zapošljavanje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari