U Ljubuškom obilježena obljetnica ubojstva Ante Paradžika

ljubuski.info

Ljubuški, Zagreb i Sesvete su tri mjesta koje se najviše vežu uz ime pokojnog dopredsjednika HSP-a i ratnog Načelnika HOS-a Antu Paradžika.

U Ljubuškom je rođen, u Zagrebu je proveo dobar dio svoga života, u kojem je politički stasao i djelovao, a u Sesvetama je na podmukao i bestijalan način ubijen 21. rujna 1991. godine.

Žalosna je činjenica da se do danas, 28 godina poslije ne zna tko je odgovoran za ubojstvo, ili istinitije rečeno brutalno smaknuće Ante Paradžika.

U spomen na ovog pravaškog diva, dopredsjednika HSP-a i Načelnika stožera HOS-a, svijećama, cvijećem i molitvom članovi HSP-a prisjetili su se njegove žrtve za hrvatsku Hrvatsku.

Simboličnom hodnjom u koloni od spomenika hrvatskih branitelje do mjesta smaknuća Ante Paradžika u Sesvetama članovi HSP Sesvete, kao organizatori, zajedno s članovima HSP-a iz Dugog Sela, Velika Gorice, Trešnjevke, Vrboveca, Ivanske, te uz predstavnike HSP-a iz izvandomovinstva i udruga "Ujedinjenje", zapalili su svijeće, pomolili se za pokoj njegove duše i održali prigodnu riječ.

Istaknuto je kako HSP-ovci nisu i nikada neće odustati od utvrđivanja potpune istine o ovom brutalnom smaknuću i inzistiranju da se svi odgovorni primjereno kazne.

Nadalje, istaknut je zahtjev da se ovo mjesto, mjesto na kojem su Hrvati pucali na Hrvate, na hrvatsku Hrvatsku, dostojno obilježi kao spomen na pokojnog Antu Paradžika, kako se nikada i nigdje više ne bi ponovio ovakav scenarij. Ukoliko to ne napravi lokalna zajednica i "država" to će napraviti HSP Sesvete!

U rodnom mjestu Ante Paradžika, Ljubuškom najjače izaslanstvo Hrvatske stranke prava predvođeno predsjednikom Karlom Starčevićem, dopredsjednikom Ivicom Žuljevićem, predsjednikom GS Nikicom Augustinovićem, članom predsjedništva Hrvojem Marušićem, Glavnim tajnikom Zvonkom Čapkom, povjerenikom HSP-a za SDŽ Željanom Jurlinom, Ivicom Granićem,.. na obljetnicu ubojstva ovog pravaškog diva, dopredsjednika HSP-a i Načelnika stožera HOS-a, svijećama, cvijećem i molitvom kod spomenika podignutom njemu u čast prisjetili su se njegove žrtve za hrvatsku Hrvatsku.

Ureda za odnose s javnošću HSP-a

Glas naroda

E moj kume, neka ti je laka hrvatska zemlja- počivaj u miru božijem.

Velik covijek i cestit covijek je bio,laka ti zemlja i pokoj ti dobroj dusi .

a, di su ljubuški domoljubi? Katice, što te nema

Katica sa Lujom,Koromanom i ostalim predsjednicima mnogobrojnih udrugama,trga grožđe sa Čovićem u Međugorju.

Ovo ubistvo je jedno u nizu koje je Hrvatska organizirala,ne Srbi,ne Muslimani već Hrvat!!!

Nijedan adzovac nije ubijen od strane Hrvata a oni su ubili sto domoljuba

Tako je prijatelju,zivijo mi .

HDZ je ubio Hrvatskih domoljuba za desetak godina više nego UDBA za 45 godina

Miro Barešić dok je bio živ za vrijeme Jugoslavije sve jugoslavenske tajne službe nisu mu mogle ništa to je činjenica ili istina. Dolazi u Hrvatsku koju tada vodi HDZ-e i koliko dana živi u njoj????????Petnaestak dana "gospodo"iz HDZ. Blaža Kraljevića su mogli ubiti gdje su god htjeli. Ali ubojstvo Blaža i njegove pratnje u klasičnoj sačekuši kao na Divljem Zapadu je samo poslužilo da se ovom narodu utjera strah u kosti što su i uspjeli.Ante Paradžik u svom posljednjem govoru kaže: "šta je se promijenilo u Hrvatskoj gospodo draga"? Pa kaže : "svi udbaši i kosovci i suci su ostali na istim pozicijama. Inakon tog govora u Križevcima biva ubijen. Moj Ante da se danas ustaneš i vidiš ko vodi Hercegovinu i kome se danas Hercegovci klanjaju?. Što reći nakon svega? BOŽE MOJ BOŽE MOJ ŠTO SI OVO DOPUSTIO? Da sotona pohara ovu napaćenu Hercegovinu. Ante pokoj ti duši.

Pokoj ti dusi Hrvatski Sokole UBI TE UDBA HDZ zlocinacka organizacija

Sto kazati? Ko ga je ubio? Ko je to naredio? Nazalost Hrvati a ko bi drugi! Nekad a i sad isti to rade. Njima svaki sistem valja a o nama obicnima nista. Samo trpimo gundjamo placemo ali kad su izbori opet isto..... TX

Sve hdzeovce treba protjerati iz Hercegovine. To su lažovi i prevaranti.

Ničija nije do zore gorila, zato če mnogi završiti ko i Barešić kako je okonča.

Sanjali su Hrvatsku a ona im život uzela ovo nema u povijesti svijeta

U Hrvatskoj je pravilo što veći domoljub to kraći životni vijek

Politička ubojstva Hrvata su se događala za vrijeme vladavine Franje Tuđmana i HDZ-a to mora omladina znati

deje omladina kad je nema i omo sto ima sve u pusenju

U Ljubuškom obilježena obljetnica ubojstva Ante Paradžika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari