Izvršena reprodukcija iskaza svjedoka na suđenju Lijanoviću i ostalima

ljubuski.info

Na obnovljenom suđenju Jerku Ivankoviću Lijanoviću i još osam optuženih koji se terete za organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje, Žalbeno vijeće Državnog suda je donijelo rješenje da se u sudnici izvrši reprodukcija iskaza troje vještaka ekonomske struke.

Predsjedavajući Žalbenog vijeća Senadin Begtašević je rekao da je prihvaćen prijedlog za reproduciranje iskaza vještakinja Obrane Kerime Prašljivić i Nedeljke Bilić, kao i Šerifa Isovića, vještaka kojeg je angažiralo Tužiteljstvo.

Odbijeni su prijedlozi Odbrana Milorada Bahilja i Joze Sliškovića za pozivanje po jednog svjedoka i vještaka, kao i materijalne dokumentacije za Slavu Ivankovića Lijanovića, uz obrazloženje da nije nađena svrsishodnost za njihovo izvođenje.
Dokazi nemaju karakter relevantnosti i značaj za ovaj postupak. Predložena saslušanja se odnose na pravno lice 'Mi-Mo', u odnosu na koje je odbijena optužba, kazao je sudac Begtašević i naveo da za materijalnu dokumentaciju Obrana nije navela zašto nije izvedena u prvostupanjskom postupku, a bila im je poznata činjenica o postojanju dokumenta.

Ostale iskaze svjedoka i vještaka, kao i materijalnu dokumentaciju Tužiteljstva i Obrane koja je korištena u prvostupanjskom postupku, Žalbeno vijeće je prihvatilo kao dokazni materijal, te se na ročištu počelo s reprodukcijom iskaza vještakinje Kerime Prašljivić.

Prvostupanjskom presudom iz listopada 2018. Jerko Ivanković Lijanović i još osam osoba osuđeni su na ukupno 52 godine i osam mjeseci zatvora zbog organiziranog kriminala, pranja novca, porezne utaje i neplaćanja poreza te krivotvorenja ili uništenja poslovnih knjiga ili isprava.

Jerko Ivanković Lijanović osuđen je na 12 godina i novčanu kaznu u iznosu 50.000 konvertibilnih maraka (KM), dok je Slavo Ivanković Lijanović dobio deset godina zatvora i novčanu kaznu od 30.000 KM, Bahilj i Slišković su dobili jedinstvene kazne od po pet godina i deset mjeseci zatvora, a Željko Mikulić, Draženko Kvesić i Mirko Galić su osuđeni na po tri godine zatvora, dok su Mirjana Šakota i Miroslav Čolak osuđeni na po pet godina zatvora.

Istom odlukom, firma "Farmer" je novčano kažnjena iznosom 800.000 KM, "Farmko" dva milijuna maraka, a "Optimum" 200.000 KM, ali je Žalbeno vijeće uvažilo žalbe Obrane te ukinulo presudu.

Nastavak suđenja je 27. rujna.

Glas naroda

JKP Ljubuški pa Parkovi isti slučaj

Ovi lijanovici svi lice najunad facaim bikovi dices ti vodit narod garibu i fukaro

Izvršena reprodukcija iskaza svjedoka na suđenju Lijanoviću i ostalima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari