U ponedjeljak štrajk upozorenja liječnika u svim županijama

ljubuski.info

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije održat će u ponedjeljak 23. rujna polusatni štrajk upozorenja u svih 10 županija, zbog pitanja reprezentativnosti doktora u FBiH, kao i pitanja poštivanja Kolektivnih ugovora, priopćeno je iz Sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ-a.

Tražimo da se kroz zakon o reprezentativnosti prizna važnost doktora u zdravstvu. Nositelji smo odgovornosti, u svoju titulu doktor medicine smo uložili više od 20 godina učenja, tu smo 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu za sve građane FBiH i tražimo da Vlada FBiH da važnost svemu tome, navode u priopćenju.

Naime, prije četiri mjeseca je Savez strukovnih sindikata organizirao je prosvjede u Sarajevu za pitanje reprezentativnosti i tada je 2.000 doktora na ulicama Sarajeva pokazalo kako im je dosta toga da drugi odlučuju za njih.

Od prosvjeda je prošlo 4 mjeseca, dovoljno vremena smo im dali i više ne želimo čekati rješenje našeg statusa. U ponedjeljak organiziramo štrajk upozorenja u svih 10 županija, a odluku o daljim koracima će donijeti Skupština saveza 5. listopada ako do tada ne bude pokrenuto rješavanje ovoga pitanje, navode.

Žele kroz štrajk upozorenja podsjetiti na još uvijek do kraja neriješeno pitanje primjene Kolektivnog ugovora.
Ne želimo svaki mjesec pokretati obustavu rada i tako se boriti za naša prava. Na putu smo da se nađe rješenje i nadamo se da će se svi odgovorni uključiti u pitanje zdravstva te da ćemo pitanje Kolektivnog ugovora završiti za cijelo njegovo trajanje, stoji u priopćenju.

U ponedjeljak prosvjednici će se okupiti ispred SKB Mostara u 8.15, ispred KB Safet Mujić u 8.30, Dom zdravlja Mostar i Dom zdravlja Stari grad u 13 sati.

Glas naroda

Nitko ne komentira više zdravstvo nikog ne zanima

Svi u strajk nek "gazde-mafija-vlast" pocnu posteno placat robove/radnike. Dosta je bili kabadahluka...

doktori put pod noge njemačka nema više plavi kuferti u mostarskim bolnicam presušilo

Staje rec male plate, a STA bi da nemate nikakve,ako vam je mala plata ,tečaj njemacka i volja vas njemacka,svicarska,itd,

Strajk strajk samo strajk

možete štrajkat kod poručnika kradezea na Barama

U ponedjeljak štrajk upozorenja liječnika u svim županijama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari