Lažne diplome još uvijek nisu za javnost

ljubuski.info

Među do sada provjerenim diplomama uposlenih u federalnim institucijama ima i lažnih, potvrdila je ministrica obrazovanja i nauke FBiH Elvira Dilberović.
Proces je pri kraju. Negdje je sve u redu, a ima i slučajeva da nije u redu - kazala je Dilberović.

Usprkos tome što se službenici plaćaju javnim novcem, ni nakon insistiranja da odgovori koliko ih je prihvatilo posao znajući kako nemaju validne dokumente, te u kojim institucijama rade, ministrica, koja i pokrenula inicijativu za provjeru diploma, nije željela ništa više reći.

Kazala je kako provjera još nije okončana, ali je obećala sve javno iznijeti kada pripremi konačnu informaciju za Vladu FBiH.
Očekujem da ćemo na jednoj od narednih sjednica Vlade imati potpunu informaciju o izvršenim provjerama - kazala je Dilberović.

Napomenula je kako ima više od stotinu institucija koje trebaju provjeriti diplome svojih uposlenih, a samo s visokom školskom spremom ih je više od 1.000.

Zaključak o provjeri diploma svih uposlenih u svim federalnim tijelima uprave, zavodima, agencijama, pa i poduzećima u većinskom vlasništvu FBiH, donijela je Vlada početkom godine.

U nekoliko institucija tvrde kako je kod njih sve u redu, a da je postupak takav da svaka institucija provjerava diplome svojih uposlenika. U konačnici, izvješće se šalje ministrici obrazovanja.

Rok u kojem su sve diplome trebale biti provjerene bio je šest mjeseci i on je prošao, ali mnogi kasne zbog objektivnih razloga, kao što je činjenica da neke visokoškolske ustavnove traže i do 351 KM za potvrde, kazala Dilberović.

Glas naroda

Jedino Sevine diplome valjaju a ove druge nista

HDZ godinama laže narod i puha ga no tome je doša kraj istina probija na vidjelo
nemože se blajburg lopovluka i kriminala kradezea skrivat i pojedinci veliki rvati i veliki vjernici u stvari su veliki UDBAŠI @na žalost jako mi je žao no tako je

Prica se da je u Opcini poceo radit neki Magistar za protupozarnu zastitu dali je tocno

To je samo jedna pipa kriminalne hobotnice koja vlada, školovane ljude potrali, kupili /dobili diplome i na temelju lažnih diploma dobili radna mjesta koja im ne pripadaju i na temelju toga uzeli milijune maraka s proračuna. Strašan zločin zbog kojeg se dugo nećemo moći oporaviti...

Ševo je sa svojim diplomam urušio obrazovanje i dao poruku djeci:Daj pare evo ti diploma.

Da li rodica od nevena podliježe provjeri diplome, trgovkinja na mjestu matičarke, ne zna ispunit jedan obični obrazac. Te puste savjetnice krojačice, šnajderice, ajmeee našto spadošmo sa ovim jadezeom. Što će nam toliko administracije kad nema ljudi, sve manje je ljudi, rijetki su?

Prica ministrica, cije je ministarstvo neustavno.

Koje taj novoprimljeni "magistar" u opcini .

Šta je sa fabusom,i facama što su pokupovali papir i godinama side na foteljama.Jadnici i nadnice,da im je oči stavit otraga,jer neće moći pogledati u oči normalno obrazovane.Jad i pohlepa im obuzela i dušu i srce radi nekoliko tisuća km.Šljam od ljudi!!!¡A narod ih proziva odavno,i zna imenom i prezimenom.Farizeji i Jude!!!

Prave se ima 20 godina i svatko se pravi [ * neprimjereno * ],zna se sve tko je *****u LJubuskom i tko u Klobuku pravi diplome,nečiji su interesi u pitanju,čak neki su išli u Banja Luku u školu sad rade na državnome poslu sve regulares

Lažne diplome još uvijek nisu za javnost
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari