Dom zdravlja Ljubuški nabavio novi uređaj za uklanjanje dobroćudnih izraslina s kože

ljubuski.info

Dom zdravlja Ljubuški dobio je novi uređaj čime je poboljšana kvaliteta zdravstvene usluge za pacijente.

Kako je pojasnio v.d. ravnatelja Doma zdravlja Ljubuški Ivan Landeka, na Odjel dermatologije Doma zdravlja Ljubuški je stigao novi uređaj za elektro-koagulaciju.
Taj uređaj se rabi za uklanjanje dobroćudnih izraslina sa kože. Riječ je o keratozama, o fibromima koje se najčešće nalaze na regiji vrata i pazuha. Sada smo osigurali da na minimalno invazivan način, bez oštećenja okolne kože i okolnih tkiva, uklonimo te izrasline našim pacijentima. Doktor Pilatić je to i dosad radio na jednom uređaju koji je dosta zastario i prilikom tih intervencija su se oštećivala okolna tkiva kože, a zahvaljujući ovom uređaju ta oštećenja okolnih tkiva su minimalna, kazao je Landeka.

Uređaj je kupljen zajedničkim sredstvima Doma zdravlja Ljubuški i Zavoda za zadravstveno osiguranje.
Tri tisuće maraka nam je odobrio Zavod za zdravstveno osiguranje, a negdje tri i pol tisuće su naša vlastita sredstva. Ovom prilikom se zahvaljujem našem Zavodu što nam je ukazao podršku i pomoć za kupnju ovog uređaja koji će za naše pacijente biti vrlo vrijedan, naveo je Landeka.

On je dodao kako je nabavka ovog uređaja dio planskih aktivnosti poboljšanja usluga u Domu zdravlja Ljubuški.
Ranije smo napravili plan u suradnji sa svim šefovima službi, gdje smo definirali što je potrebno od opreme za svaki odjel. Jedan od tih uređaja u planu bio je i ovaj uređaj za elektro-koagulaciju. Drago mi je da smo tu nabavku uspjeli realizirati u 2019. godini, a nastavljemo s planskim aktivnostima i dalje od kraja godine, zaključuje Landeka.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari