UZB: Oni predstavljaju branitelje nezakonja

ljubuski.info

Skupa sa širom javnosti svjedoci smo kako ovih dana Federalni ministar branitelja g. Salko Bukvarević obilazi Županije diljem Federacije BiH, kako bi se navodno uvjerio u provedbu novog Zakona o braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Istom prilikom gospodin ministar najavljuje i nadogradnju, odnosno dopunska prava za branitelje i to ciljano na skupinu ispod 57 godina. Još jedan je to dokaz da smo bili u pravu kad smo prilikom predstavljanja novog zakona upozoravali da je diskriminirajući, što se vrlo brzo potvrdilo informacijama "sa terena" koje su odmah dale za naslutiti da takav zakon neće funkcionirati. Neće funkcionirati i zbog činjenice da sve veći broj žena koji ne pripadaju borbenom sektoru skuplja dokumentaciju i prijavljuju se kao branitelji jer im to ova nakarada od zakona omogućuje.Sad će tek cijela javnost vidjeti koliko će novih branitelja biti, a pitanje svih pitanja je tko će sve to platiti.Zbog toga će istinski branitelji iz borbenog sektora lagano umirati kao najveći gubitnici.

Iako smo u pripremama za donošenje aktuelnog zakona bili zaobiđeni u širokom luku od strane gospodina ministra Bukvarevića pokušali smo na sve moguće legalne načine osporiti donošenje istog. Nismo se libili doći i u Parlament Federacije BiH i tu iskazati svu pogubnost lošeg zakona, ukazati zastupnicima i samom ministru na posljedice primjene, ali smo bili nepoželjni i nerado viđeni.

Ministar je radije pravio zakon sa samozvanim predstavnicima takozvanih krovnih ili temeljnih udruga koje predstavljaju samo sebe i nikoga više i čiji su članovi usput odavno zbrinuti što se braniteljskih davanja tiče.I takvi da nam prave zakon za branitelje!!!

Ali da to i nije najveća žalost zorno pokazuje gospodin ministar Bukvarević koji i nakon što smo se istom pismeno obratili u više navrata da sudjelujemo u raspravi oko provedbe spomenutog zakona, uopće ne reagira na naše dopise pokazujući prije svega koliko je školovan i korektan, jer su osnovi uljudbenog ponašanja odgovoriti na svaki pismeni dopis pa makar nas i odbio.

Ovim putem javno upozoravamo gospodina ministra da će kad-tad morati objasniti zašto se ovako drsko i bahato ponaša.

Ali da i ovo zadnje nije najveća žalost pokazuje odnos, odnosno postupanje Odbora za branitelje pri Hrvatskom narodnom saboru kako sami sebe nazvaše, na čelu sa gospodinom Vladom Džoićem.

Široj javnosti možda i nije poznato, ali ćemo im pomoći da spoznaju da se spomenuti HNS, odnosno Odbor za branitelje, na čelu sa gospodinom Džoićem, još nikada do sada nisu udostojili da nas kao validne predstavnike braniteljske populacije pozovu na razgovor čime bi bar deklarativno pokazali da nas uvažavaju i kao ljude i kao branitelje, pa se ovom prilikom pitamo koga to oni predstavljaju i tko im je to dozvolio.

Po svemu viđenom do sada ispada da oni predstavljaju branitelje nezakonja, branitelje elita koji su sebi davno osigurali braniteljska primanja i nije ih apsolutno briga što se zaboravljenim braniteljima brutalno gaze elementarna prava i što umiru u velikom siromaštvu.

Gdje ste Županijski ministre branitelja gospodine Begiću, kako ste? Je li Vam imalo nelagodno dok mi zaboravljeni branitelji u znoju lica svoga jedemo svoj kruh sa sedam kora i lagano nestajemo.

Mi smo još tu, životarimo i još uvijek tražimo svoja prava koja nam i po Božjoj i po ljudskoj pripadaju, a vi razmislite jeste li vi ti koji mogu manipulirati našim životima i našim obiteljima.

Obraćamo se i Odboru za branitelje pri HNS-u i gospodi ministrima Bukvareviću i Begiću sa upozorenjem da je naše breme teško i nepodnošljivo, a vaša odgovornost neupitna.

Jeste li toga svjesni? Hoćete li opet gospodo huškati javnost protiv nas kad izađemo na cestu zbog vaših propusta koje mi sve ovo vrijeme toleriramo? Vaše pasivno i bahato ponašanje će biti razlogom našega ponovnog izlaska na ceste.Nemojte samo reći da vas nismo upozorili jer će vas papir demantirati.Tajming našega sljedećeg izlaska će mo prilagoditi aktualnom trenutku, ali ovaj put više ništa neće biti kao prije.

Mi smo još uvijek na sudovima zbog vašega "razumijevanja" naše borbe i nitko nas ne pita kako nam je i treba li nam kakva pomoć.S ponosom prošli rat i ostali živi, slavili smo u ratu, slavit će mo i na sudu, a vi...?

Udruga zaboravljeni branitelji/borci Ljubuški

Glas naroda

važno je da je adeze stvorio 100 iljada lažnih branitelja foteljaša redom iz adezea da glasuju za sebe i adeze koji ih je instalira
to je dobar đoker i da nije bilo PRAVIH branitelja i BORACA i sada bi na vlasti bio ČOVIĆ za hrvate a IZETBEGOVIĆ za muslimane naravno sa svojimĐOKEROM no doskočilo se i tome muslimani i hrvati zajedno izabraše KOMŠIĆA koji je predstavnik oba naroda i ne odgovara nacionalnim liderima koji sa dodigom koče koliko mogu funkcionalnu bih a puna im usta bosne i hercegovine
no narod nije LUD više poručuje"nećete više vako nacionalni razbojnici" bih je okvir za uspjeh sva tri naroda svaka druga politika je ROPSTVO

Šta sad cvilite šta ste Vladi M. napravili čovik van je govorio a vi prema njemu ko po smeću se ponili. Virovali ste ubačenim u svoje redove sad van se sve vraća. Žao mi je šta sam vama virovao a ne Vladi i šta sam mu leđa okreno. Jadni ste

Vladu Marušića pamtimo po tome da je skupa sa nama na sastancima planirao blokadu granice 28.2.2018!
Ono jutro kad smo mi krenuli prema Bijači, a on umjesto da povede ljude prema Gorici, odveo ih u Ministarstvo na kavu i tako na nas spremio dodatnih stotinjak specijalaca.
Pametnom dosta!

Nemaš pojma šta pričaš, tvoje procjene su vrlo paušalne.Uostalom rekao bi bar nešto konkretno što smo mi to radili Vladi Marušiću, ali pošto blebetaš onda nisi ni vrijedan komentara.

Prvi korak blokada OPCINE LjUBUSKI necete nam se smijati sigurni budite

Ćaćino blokiraj zakon ste izborili nepase Peharu i ekipi što je zaposlena malo im pa bi još.Cijeli život na državnim jaslam i uvijek malo.Pametnom dosta.

Slušaj ti adzekane babe znaju tko je na državnim jaslama

Doće kraj i ovome kriminalu, nemože ovo dugo vjerujte.

Vi zaboravljeni niste zdravi i tocka

Vidicemo ko je zdrav ko nije kada revolucija krene neces imat kuda uci u Opcinu izdajico

Podrška UZB 57 + sretno.

Ako vi iz UZB-a krenete slucajno na opcinu mi iz HDZ-a cemo vam podici balvan revoluciju pa necete opcini pric ni na 100 metara

To bi bilo zanimljivo...

Ivane, Ivane, polakše malo.

Ovca je dobija lovu od hdz sanjim Drago i Veljko ipomalo ko rade a vama ostalima rade iza ledja pametnome dosta informirajte se malo u Grabu sve se znavitiv

Narocito si u pravu odakle onomu nova mecka a tamo svetac .

Ide zakon, ide...

Vi ste udruga pojedinacakoji kad ostvare svoje interese odmjere vam od šake do lakta a vas do. tad urkaju na onu instituciju gdje oni vide svoj interes

Bice onda Jesen i Zima zanimljive bice derneka

Di je visoki predstavnik valentin Icko šta on radi kojeg đavla više joanes han lars vigmark federika morgerini marija burić pećinovic nasa tajica evrope kolinda plenkoviić škoro mogu li se upoznat ikako sovizim.
Pada malo stisnu i pričvrlje salku bukvarevića
nije on sulejman velčanstveni. .

kažite koliko van je čović dao da se okrenete hrvackom narodnom saboru

Bezvezan komentar!

UZB: Oni predstavljaju branitelje nezakonja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari