Poreznici vršii nadzor i u Ljubuškom

ljubuski.info

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u tijeku inspekcijskih nadzora koji su provedeni u četvrtak u Federaciji BiH izvršili 244 kontrole.

Kontrole su izvršene u svih deset županija, na području - Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže, Vogošće, Ilijaša, Trnova, Hadžića, Zenice, Visokog, Zavidovića, Breze, Vareša, Kaknja, Tešnja, Maglaja, Žepča, Ljubuškog, Livna, Tomislavgrada, Drvara, Bosanskog Grahova, Tuzle, Živinica, Kladnja, Banovića, Gračanice, Srebrenika, Gradačca, Lukavca, Kalesije, Odžaka, Orašja, Mostara, Čitluka, Jablanice, Konjica, Novog Travnika, Bugojna, Donjeg Vakufa-Uskoplja, Viteza, Jajca, Travnika, Busovače, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa, Velike Kladuše, Cazina,Bosanske Krupe,Goražda i Foče - Ustikoline.

Pored kontrola poreznih obveznika koji obavljaju uslužne i druge djelatnosti, kao što je i najavljeno, uz nadzor pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova kontrolirani su i porezni obveznici koji obavljaju djelatnost prijevoza putnika putničkim minibusem ili kombijem prema turističkim odredištima na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Ove kontrole su provedene na način da su zaustavljena vozila koja vrše prijevoz i kontrolirano je posjedovanje odobrenja za rad, prijave radnika i izdavanja fiskalnih računa.

U tijeku izvršenih kontrola inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su 38 neprijavljenih radnika, 51 obveznika koji nije bilježio promet, devet obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 27 objekata u kojima se djelatnost obavljala bez odobrenja nadležnog tijela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih tijela, nepostojanje fiskalnog uređaja i nebilježenja prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 30 objekata, a u 118 slučajeva izdani su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 258.450 KM.

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakonske odredbe. Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci, navodi se u priopćenju iz Porezne uprave FBiH.

Glas naroda

http://www.pufbih.ba/v1/public/upload/zakoni/8841f-zakon-o-doprinosima-p....
Porezna uprava vrši nadzor od 2011 godine nad uplatama doprinosa, dužna je pokretati prinudnu naplatu, blokirati račune poslodavaca,ažurirati podatke o uplati doprinosa , ne može se isplatiti plaća prije nego sto se doprinosi uplate....... pa kad je sve tako, kako je moguće da su meni 6 godina neuplaćeni doprinosi u javnom sektoru???
Jel to prešutni dogovor ili što ?

lakše im je oderat kaznu zbog par feniga viška u kasi ili zbog tiskarske greške nego sad tamo gonjat i tužakat nekakve firme koje su ih uostalom i podmazale da ih ne gonjaju

Kuverta je zakon

nek kontroliraju Ministarstvo financija i Tonija kraljevića koji godinama ne plaća doprinose i presude ide preko reda stalno se fali niš ne poduzima
šminker obični

Poreznici vršii nadzor i u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari