Poslodavci smanjenjem doprinosa uvjetuju više plaće

ljubuski.info

Snježana Kopruner deset je godina bila direktorica poduzeća u Njemačkoj. Sada ima svoju firmu u našoj zemlji i susreće se sa brojnim poteškoćama.
Deset puta je lakše biti direktor i poslodavac u Njemačkoj nego ovdje. Ono što nama najviše nedostaje, to je jedna pravna i socijalna država. Ako hoćete proizvodit i izvozit morate imati dobre radnike, trebate ih dobro platiti i odnositi se njima kao prema svojoj djeci, govori za Snježana Kopruner, vlasnica poduzeća GS-TMT Travnik.

Smanjenje doprinosa i promjena modela uplaćivanja Poreza na dodanu vrijednost dva su glavna zahtjeva na kojima od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine inzistiraju u Udruzi poslodavaca Federacije BiH.

Video: Gospodarski razvoj BiH

Koliko nas rasteretite toliko će biti veće plaće i toliko će biti više investicija i radnih mjesta. Ukoliko nas rasterete adekvatno, a postoji prostor za to, mi smo sigurni za dvije godine plaća će se više nego udvostručiti., poručuje Mladen Pandurević, direktor Udruge poslodavaca FBiH.

Govorilo se i o povećanju najniže plaće do čega bi moglo doći usvajanjem novog zakona koji je u pripremi.
Prirodna posljedica tog zakona će biti povećanje minimalne plaće. Ali to nije efektivno povećanje minimalne plaće to je samo pretvaranje nekih neoporezivih stavki u oporezive. Realan rast plaća ovisi od produktivnosti u nekoj kompaniji i individualno je za sve kompanije, rekao je Fadil Novalić, predsjednik Vlade Federacije BiH.

Usvajanjem predloženih zakonskih i podzakonskih rješenja značilo bi veće naplate javnih prihoda, smanjenje "sive" ekonomije, a u značajnoj mjeri i povećanje investicija, poručili su iz Udruženja poslodavaca FBiH.

BHRT

Glas naroda

plaćati ćete vi penzionere honorarno ili ključ u bravu.
ode svit i neka ko vas hebe i jeste na vlasti u svrhu samih sebe.

Kako su se obogatili svi znamo.I kako se bogate i sada na imovini radnika ugašenih firmi i to znamo.A kako su jadni vidi im se iz toga kako plaćaju radnike koji ne mogu ni za goriva ni doručka i ručka u nazivi gazda,ratnih,i kako poštivanju radnika koji im donosi prihod.
Ko fol odsad rade pošteno.
Odoše mladi sa obiteljima a neće im niko doći raditi ni jadni umirovljenici koji su zbog takvih ostali bez posla i firma i normalne mirovine.

Poslodavci smanjenjem doprinosa uvjetuju više plaće
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari