Oko 500 radnika Aluminija stiže na Zavod za zapošljavanje

ljubuski.info

Do kraja tjedna na evidenciju županijske Službe za zapošljavanje biti će prijavljeno 500-tinjak radnika Aluminija.

Već od jučer radnici Aluminija pristižu u Službu za zapošljavanje, potvrđeno je iz mostarske podružnice Službe za zapošljavanje. Ističu kako im je dolazilo desetak radnika, no da se čeka odjava iz porezne, bez čega se ne mogu prijaviti na Službu za zapošljavanje.

Djelatnike Aluminija koji od jučer pristižu su upoznali što moraju činiti, kako bi znali i ostali radnici, kojih se do kraja tjedna očekuje 400-500. Precizan broj nije poznat, jer svi nisu iz HNŽ-a.

Kada su u pitanju načini prestanka radnog odnosa, tu će biti više opcija. Sporazumno su radni odnos s poslodavcem prekinuli oni koji će dobiti otpremnine, a biti će i drugih načina otkaza, a što u konačnici uvjetuje i prava koja će prijavljeni ostvarivati.

Podsjetimo, 10 srpnja ugašena je proizvodnja u mostarskom Aluminiju, kada je na ulici ostalo više od 900 radnika. S njihovim dolaskom na evidenciju Službe za zapošljavanje uvelike će se mijenjati i broj nezaposlenih u HNŽ-u. Već u srpnju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji na evidenciju Službe za zapošljavanje prijavilo se čak 1.568 osoba, što je dvostruko više u odnosu na mjesec ranije.

Od ukupnog broja novoprijavljenih osoba njih 1.157 su se javile na evidenciju zbog prestanka radnog odnosa. Nezaposlenost je u HNŽ-u mjesecima padala, a izvjesno je kako će sada mjesecima rasti.

Glas naroda

To je par dana uhljebice ih dobročinitelj u Elektroprivredu

Eto sad posla uhljebima koji rade u "zavodu za uposljavanje"

Sad će na birovu rada opet imat bar iljedu km u njemačkoj dobiješ 65 % od neto plaće na birovu.

Koju bolan iljadu? Imat ce 350 km godinu dana i noga u prk.no...

Oko 500 radnika Aluminija stiže na Zavod za zapošljavanje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari