Istražiti svaki eventualni kriminal i zlouporabe u Aluminiju

ljubuski.info

Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Josip Grubeša rekao je kako je potrebno istražiti svaki eventualni kriminal i zlouporabe u Aluminiju te iste procesuirati ako se dokažu.

Mjerodavne pravosudne i druge institucije trebaju i moraju utvrditi odgovornost svih koji su svojim djelima i eventualnim zlouporabama doveli Aluminij do duga od 400 milijuna KM i u konačnici do zaustavljanja proizvodnje.

Svi koji su radili protiv zakona, zlorabili položaj ili ovlasti trebaju odgovarati, izjavio je ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša, komentirajući stanje u Aluminiju i eventualne pravosudne odluke u budućnosti s obzirom da Tužiteljstvo istražuje određene osobe, a financijska policija provjerava poslovanje.

Svjedoci smo da Aluminij jedno od najvažnijih i strateških poduzeća u BiH prolazi kroz najveću krizu od svoga postojanja. Konačno gašenje Aluminija bi imalo nesagledive posljedice za cijelo gospodarstvo BiH, a izravne štete i izvan granica zemlje, naglasio je Grubeša.

Država mora stati iza Aluminija i pomoći mu da se digne na noge. Jedan od koraka je da se krene s jedne strane s novom stranicom i novim Aluminijem, neopterećenim problemima, s novim investitorima. A s druge da pravosuđe uključi sve relevantne i institucije i mjere i istraži sve nepravilnosti i dosadašnjem poslovanju Aluminija. Samo tako ćemo moći svjedočiti spasu ovog važnog poduzeća i njegovoj revitalizaciji u budućnosti, nadamo se na najbolji i održiv način, rekao je Grubeša.

Zalažem se da se svaki eventualni kriminal i zlouporabe istraže i procesuiraju ako se dokažu. Važno je da BiH profunkcionira kao pravna država i pošalje poruku svima kako je sigurna pa između ostaloga i za buduća ulaganja. Naši pogledi moraju biti usmjereni prema budućnosti, a ne prošlosti kako je to nažalost, u BiH čest slučaj, zaključio je ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša.

HDZ BiH

Glas naroda

To reče i osta živ!
Dubokoumno?

A šta očekivati od mamlaza kojem je jedina zadaća bila kako ratne zločince skloniti u Hrvatsku,a kriminalce iz hrvatske u bih?

U uređenoj državi Hrvatskoj koju ne muči konstitutivnost naroda vidimo da tužitelji ne mogu strpati u zatvor velike lopine mi previše očekujemo od BiH pravosuđa a ono mora biti krivosuđe

prd prd,u [ * neprimjereno * ] je država gdje takvi odlučuju..

Sklonili generale u Hrvatsku,da ne pometaju čovu i njegove,a lopove iz Hrvatske u Hercegovinu,jer se zgodno asimiliraju sa našim,itd,Sodoma i Gomora ,loše nam se piše....

Šta ces ti iztražit nis te lipi djava ti si jedan od ekipe

kome ti valjaš tamo nema kriminala tamo je čović preko elektre pa preko jiral banke u sarajevu isisa pare za HDZ iz aluminija
trenutno gašenje aluminija je potez da se nikad ne obnovi bez rusa i da tamo grade aute i avione i drže pola luke oloče koje je unajmila federacija na 100 godina.

Narod vam ništa ne vjeruje,HDZ uništi svoj narod,glasat za Škoru,da ovi naši [ * neprimjereno * ] izgube udbaške mentore u Zagrebu.Dosta laži bogaćenja HDZ drugova i njihovi igrača.Kad je neko u Hercegovini osuđen za kriminal,mito i korupciju.Jel Grubeša??????

Narod vam ništa ne vjeruje,HDZ uništi svoj narod,glasat za Škoru,da ovi naši [ * neprimjereno * ] izgube udbaške mentore u Zagrebu.Dosta laži bogaćenja HDZ drugova i njihovi igrača.Kad je neko u Hercegovini osuđen za kriminal,mito i korupciju.Jel Grubeša??????

Istražiti svaki eventualni kriminal i zlouporabe u Aluminiju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari