Uprava Aluminija oštro odgovorila vlasnicima

ljubuski.info

Molimo da se ranjeni Aluminij u ovom prijelomnom trenutku poštedi trošenja energije na javna prepucavanja. Mi svu svoju snagu usmjeravamo na zbrinjavanje naših djelatnika i na pokušaj obnove dijela proizvodnje, kako bi tvornica nastavila postojati i kako bi barem dio naših radnika nastavio zarađivati svoje plaće. Onaj tko nam u tome ne može ili ne želi pomoći, neka nam barem ne odmaže, poručila je Uprava Aluminija povodom objave udruge malih dioničara ovog poduzeća.

Uprava Aluminija navodi da se obmanjuje javnost tvrdnjom da vlasnici Aluminija nisu dali suglasnost za, kako je napisano, otkaze odnosno za provedbu usuglašene i usvojene nove sistematizacije radnih mjesta, sukladno aktualnom stanju u Aluminiju.

Udruga koja se uporno samoimenuje kao bitna i kao glas vlasnika, stvara opasne zablude i unosi nemir među naše radnike koji su, i bez svega toga, dovoljno traumatizirani i dovoljno u strahu od toga što budućnost nosi, navodi se u reagiranju.

Uprava tvrdi kako je u četvrtak, kao i u danima prije jučerašnjega usuglašavanja i usvajanja nove sistematizacije radnih mjesta, jasno objašnjeno kako su svi strateški dokumenti, pa tako i sistematizacija i Program zbrinjavanja tehnološkog viška, prošli sve upravljačke i nadzorne razine u Društvu.

Upravo vlasnici imenuju svoje predstavnike u ta tijela, i u Nadzorni odbor i u Upravu Društva, i vlasnici su ti koji su odobrili sve ono što smo danas (petak, op.a.) počeli provoditi, a na što je službenu suglasnost jučer (četvrtak) dao i Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija, navodi Uprava.

Podsjećamo, Udruga malih dioničara Aluminija d.d. Mostar objavila je kako Uprava i Nadzorni odbor ne mogu davati sebi za pravo poduzimanje mjera za pripremanje otkaza za 500 radnika a da o tom nemaju suglasnost vlasnika Društva.

Prozvali su Vladu Federacije da im ne odgovara te je ujedno izjavili kako je bitna reakcija Vlade na nezakonite aktivnosti Uprave i Nadzornog odbora Aluminija povodom odlaska radnika uz otpremnine iz mostarske tvornice.

Glas naroda

dobro je uprava upravila sa njim svaka čast

Uprava i nadzorni odbor trebali bi kazneno odgovarati

Ma di ce uprava kazneno odgovarat za HDZ-ovce nema ni suda ni država niti njima itko ista moze, kazneni progon i sud je za sirotinju i ‘obični svit’ Tu država i sudstvo izvrsno funkcioniranju a za ove niko nikom

Znali neko zašto je 500 radnika viška znači li to da su oni već od prija bili višak

Dok je FBiH davala plaće nitko nije bio višak novi kupac nije levat daće političarima par miliona i nikad više

Može li se Aluminiski kombinat rentat za estradne pjevače da snimaju spotove po napuštenim halama to uvijek ispadnu najbolji spotovi. Ili ponudit filmskoj industriji za snimanje akcijoni. Filmova scena ako mogu Igre Prestolja i Robin Hud doć u Dubrovnik što nebi mogla Andjelina Đoli doć u Aluminiski provaljat se koji put ispraznit pet šes Sanžera iz magnuma aluminiski ima trenutno naj bolji ambijent za snimanje takvih scena. Recimo da je Andjelina Đoli Borjana Krišto A Bred Pit Dragan Čović a neka mutna lova od oko pola miljarde treba da bude u primopredaji dviju bandi i onda se odjednom pojavljuju Dragan Čović i Borjana Krišto kao Andjelina i Bred i sve izrašetaju i uzimaju te pare i bježe u nepoznatom pravcu sa najnovijim AUDIJOM.

Čović kaže da se politika nikad nije miješala u rad Aluminija

Aluminij je propao.

Dragi sindikati uz dužno poštovanje sami ste ugasili Aluminij u dogovoru s velikim iiizzzdddaaajjjnnniiikkkooommm ČOVIĆEM.

Bože dragi,više neznaš ili bi se smija ili plaka.Zašta služi uprava,pa valjda da upravlja,ali izgleda da je uprava čitavo vrime u kaljuži sa politikom,pa uzbiljno u zadnje vrime halucinira,uključite medicinske timove da vas malo stišaju,....

Uprava Aluminija oštro odgovorila vlasnicima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari