Sve manje upisanih osnovaca i srednjoškolaca

ljubuski.info

Prema dostupnim podacima o upisu učenika u osnovne i srednje škole u školskoj 2019./20. godini u Federaciji BiH, u većini županija prisutan je trend smanjenja broja upisanih učenika u prve razrede, potvrdili su iz Ministarstva obrazovanja i znanosti.

Prema trenutnim preliminarnim podacima, dosad je, kako se ističe, najveći trend smanjenja upisanih učenika u prve razrede osnovnih škola zabilježen u Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu. Istovremeno, u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde te Kantonu Sarajevo, zabilježen je porast broja upisanih prvašića.

Prema preliminarnim podacima s kojima raspolažemo, koji se odnose na upis učenika u prve razrede srednjih škola, u Federaciji BiH se bilježi i smanjenje broja upisanih srednjoškolaca, ističe se.

Iz ministarstva dodaju da bi, s obzirom na ustavnu nadležnost u oblasti obrazovanja, županijalna ministarstva obrazovanja mogla konkretnije govoriti o tome.

Iz ministarstva podsjećaju da su županijalna ministarstva dužna nabaviti pripadajući broj kompleta udžbenika za kategoriju najugroženijih učenika u stanju socijalne potrebe koji pohađaju drugi razred devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja. Trebali bi to učiniti na osnovu vlastitih evidencija o učenicima u stanju socijalne potrebe ili evidencija odnosno podataka prikupljenih od osnovnih škola s područja svog županija.

Nova školska 2019/2020. godina u osnovnim i srednjim školama u devet županija u Federaciji Bosne i Hercegovine trebala bi početi u ponedjeljak, 2. rujna odnosno 9. rujna u Zapadno-hercegovačkoj županiji i samo za prvašiće u Posavskoj županiji.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti podatke o broju osnovaca i srednjoškolaca prikuplja od nadležnih županijalnih ministarstava koja bi, s uglavnom službenim podacima trebala raspolagati u rujnu, s obzirom na krajnje rokove upisa učenika u školske knjige.

FENA

Glas naroda

U mene u selu 2
Za jednog se zna caca (muž vani komsija napravija)
drugo malo tamnije puti bice emigranta kakva dite.
e [ * neprimjereno * ] te zemljo našto dodje

Provjeri ti svoje a kako je u ŽZH manje il više

Šta se čudite eno dice u njemačkoj tamo triba otvarat nove razrede i pravit nove škole nemogu stignit.

Štose brinete ostaće samo uhljebi sa ševinom diplomom tateće im izglasat zakon daee mogu ševit međuse i biće dice opet.

Kakva će to bit inteligencije od ševinog fakulteta možda u rangu sveučilišta iz bijakovića

Nemogu vjerovat tekst je lazan

Tužno

Zasto je dice sve manje? Novi nacin zivota samo ja ja i niko vise. A demokratija otimacina po Balkanski nacin. Jos cemo zaliti za nekim proslim vrimenima a nisu bila dobra. A dice bilo, pivalo se veselilo a danas?????

je ko nekad napravi 8-9 komada i golo boso potraj pod murvu, i gangaj ali eno ih danas od Kanade do Australije daj ne prđekaj bolan valjda svak zna šta radi

Ti što su njemačkoj oni imaju vrtiće svoje države asimilacija brajo

Isti su ovi što komentiraju i ovi u njemačkoj niš koristi nula nismo osjetili da ih nema ili ima nuko na njih ne o raća pažnju nekad ili sad adio a šta ste mislili da se bez vas ne može borite se za sebe a nas zaboravite vi ste samo statistički podatak i ništa drugo glumica uvjekbrišenepitrebno

Bravu kradezeovski koju si ti školu završio jer po ovom pravopisu nisi ni osnovnu i u koju ti stastistiku spadaš?

Pobjedničku bez imalo muke

se uveriguzane preko drine ko i jna
joj kad vam dođe jedna mračna noćnove dijaspoe biče vatrometa

Sve manje upisanih osnovaca i srednjoškolaca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari