Izložba ljubuških slikara jedan veliki korak naprijed

ljubuski.info

Sinoć je u Knjižnici Ljubuški otvorena tradicionalna skupna izložba slika ljubuških slikara "Slikari Ljubuškom s ljubavlju".

Bila je to prilika da se, na jednom mjestu, nađu brojni ljubuški slikari i međusobno porazgovaraju, a posjetitelji su pak mogli vidjeti što sve Ljubuški nudi na području slikarstva.

Uoči otvorenja izložbe, voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner je, u ime organizatora, srdačno pozdravio sve nazočne ljubitelje lijepe umjetnosti te zahvalio i čestitao svim slikarima na prekrasnim radovima koji će do 31. kolovoza krasiti prostorije Knjižnice Ljubuški.

Izložbeni postav predstavila je akademska slikarica Tamara Herceg.

Uzimajući kontinuitet kao bitnu odrednicu u stvaranju tradicije, s pravom možemo zaključiti da je skupna izložba pod nazivom "Slikari Ljubuškom s ljubavlju" već to i postala. Cilj ove izložbe nije kompariranje i klasifikacija izloženih radova već ujedinjavanje i povezivanje ljubuške slikarske scene, koja se naočice iz dana u dan širi i raste. Bez obzira na predispozicije pojedinih autora, Ljubuški kao vrelo neiscrpnih tema postaje glavni motiv njihovih kompozicija. Teme poput Trebižata, slapova, šipaka, smokava ili pak religiznih prizora čest su poticaj za stvaranje umjetničkih djela i to je samo po sebi pohvalno. Analizom stilskih obilježja prepoznajemo raznolikost senzibiliteta, najčešće u duhu i pokušajima realizma, te poneki usamljeni iskorak u svijet apstrakcije i postmodernizma. Pronalazeći poticaje u određenim likovnim pravcima umjetnici iste kompoiraju u vlastite likovne rukopise stvarajući novi likovni realitet. Ono što je neupitno je kreativni potencijal i energija izlagača te želja za uspostavljanjem komunikacije kroz svoje umjetničko stvaralašvo i krativnost, koje je bez sumnje iskreno. I upravo ta iskrenost, kao osnova humanih vrijednosti, je ono što će replicirati nedostatku formalog obrazovanja u pojedinim slučajevima. U težnji za stvaranjem jednog plodonosnog, stvaralačkog ambijenta za buduće generacije, porebno je da kroz edukaciju, komunikaciju i svakodnevni rad, svi skupa napredujemo i rastemo. Zato je , naravno, potrebno kontinuirano djelovanje napodručju likovnosti, a ova izložba je zasigurno jedan veliki korak naprijed, istaknula je Herceg.

U Knjižnici se sinoć okupio veliki broj građana, a izložbu je svojim dolaskom podržao i gradonačelnik Nevenko Barbarić.

Ova manifestacija održana je u sklopu Ljubuškog ljeta, a u organizaciji Grada Ljubuški i Javne ustanove Kulturno-športski centar Ljubuški, odjela Knjižnica Ljubuški.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari