HSP poziva Čovića preusmjeriti energiju na pregovore o ustavnim promjenama

Hrvatska stranka prava osuđuje jezik mržnje koji je odaslan posljednjim priopćenjem HDZ-a BiH, a u kojem se korištenjem izraza neprimjernih političkom komuniciranju na najprizemniji način iznose uvrede. I u naježim danima rata i HDZ-ovog jednoumlja nije poznato da je bilo tko iz HDZ-a na takao nepristojan način, jezikom ulice, zloupotrijebio javnu riječ.

HDZ BiH i njezin predsjednik Dragan Čović očigledno nisu usvojili gradivo iz demokracije i stranačkoga pluralizma.

HSP poziva predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da energiju, koju troši na unošenje razdora između hrvatskih stranaka, preusmjeri na pregovore o ustavnim promjenama sa Miloradom Dodikom, Harisom Silajdžićem, Sulejmanom Tihićem i predstavnicima međunarodne zajednice. Umjesto toga predsjednik HDZ-a Dragan Čović pristaje na rješenja koja označavaju kraj za Hrvate kao politički narod. HSP ili bilo koja druga stranka stoga ne bi smjeli HDZ-u BiH biti poligon za iznošenje frustracija prouzrokovanih zbog nemoći i vođenja politike uništenja vlastitoga naroda.

Unatoč jeziku mržnje kojega je HDZ odaslao u svome priopćenju, HSP poziva tu stranku na razum. Vrijeme u kojem se nalazimo jednostavno ne priliči politici razbijanja hrvatskoga korpusa. Ovo je vrijeme za postizanje konsenzusa hrvatskih stranaka. Upravo zbog toga HSP je bio inicijator okupljanja krševske šestorke. No nažalost čini se da upravo HDZ-u odgovara trenutačna pozicija u kojoj se nalaze Hrvati kako bi i dalje lovili u mutnome i na osnovu stalnoga dizanja tenzija privlačili bar dio glasačkoga tijela.

HSP podsjeća da je upravo HDZ BiH potpisao Washingtonski i Daytonski sporazum, HDZ je popuštao u razvlašćivanju županija, HDZ BiH je hrvatska područja doveo do gospodarskoga i socijalnoga kolapsa, HDZ BiH je omogućio i sudjelovao u pljačkaškoj privatizaciji, HDZ BiH je potpisao travanjski paket, HDZ BiH je Bošnjacima i Srbima prepuštao bitne funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti koje su pripadale Hrvatima, HDZ BiH je radio na gašenju medijskih i kulturnih institucija na hrvatskome jeziku u BiH...

Hrvatska stranka prava donekle može razumjeti frustracije HDZ-a BiH zbog gubljenja monopola u vlasti, no čelnici te stranke morali bi znati da i u porazu treba biti velik, stoji u priopćenju iz HSP BiH Đapić-dr.Jurišić.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari