Tužiteljstvo ZHŽ godinama štitilo kriminal Nevenka Barbarića

ljubuski.info

Gotovo je nestvarno koliko su tužitelji Tužiteljstva ZHŽ, na čelu s Vesnom Ćavar, štitili milijunski kriminal gradonačelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića.

Još se ne naziru obrisi sveukupnog milijunskog kriminala, kojim se isisavao novac iz proračuna općine, danas grada, ali zapanjuje smjelost i bezobzirnost da se počini, te da se potom zataška, krivotvorenjem dokumentacije i lažnim iskazima općinskih službenika, kao i Tihomira Kvesića , predsjednika gradskog vijeća, i pored činjenice što je bio upoznat s procedurom u vijeću i načinom pronevjera.

Slučaj Nativa je samo jedan od mnogih

U suradnji s policijskim službenicima MUP-a ZHŽ istrage su tapkale u mjestu. Na slučaju Naziva izmijenila su se četiri tužitelja. Istragu je započeo tužitelj Ljiljanko Naletilić, nastavio Gordan Škobić, a potom Borislav Čuljak i Mladen Hrstić. Iako je kazneno djelo bilo praktički nemoguće sakriti, što su potvrdili svjedoci i što je postupak razdvajan kako bi se taj kriminal Nevenka Barbarica prikrio, a sve sa ciljem zatvaranja predmeta, sve je eskaliralo novim predmetima.

Protiv navedenih tužitelja podignute su kaznene prijave. Istražuju se Vesna Ćavar, Borislav Čuljak i Mladen Hrstić, koje je iznenadio novi smjer istrage, zbog činjenice da su, u suradnji s vještacima, pisali pravne bedastoće.

U postupku istrage dokazano je više kaznenih djela, ekonomski vještak je utvrdio kako novci nisu utrošeni prema odluci OV Ljubuški za povrat zemljišta, već za predizbornu kampanju, plaćanje asfaltiranja seoskih cesta, reprezentacije i drugih računa. Za svjedoke koji su lagali, poput predsjednika vijeća Tihomira Kvesića, radilo se o kapitalnim investicijama.

Potrebno je napomenuti kako je dva puta za istu stvar podizan kredit, čime je općini nanijeta ogromna šteta, a oba kredita se još uvijek vraćaju. Lažne iskaze je davao i osobno Nevenko Barbarić.

Istražni postupak još traje zbog činjenice kako je predmet preuzelo Federalno tužiteljstvo na čelu s glavnim tužiteljem Tihomirom Jurkom, koji treba ispraviti opstrukcije i nerad Tužiteljstva ZHŽ na čelu s Vesnom Ćavar.

Za glavnu tužiteljicu više nije izlaz u zabijanju glave u pijesak. Predmet je jasan, a i sam Barbarić je informiran kako dalje ne ide. Prema informaciji iz lokalnog HDZ-a, on je potpuno "potonuo", pa je i sve češća tema među višim strukturama stranke, temeljem informacija i zahtjeva Vesne Ćavar.

Kako se unutar županijskih i općinskih institucija krivotvori veliki broj dokumenata, ne začuđuje dokumentirana informacija o nestanku arhiva GO HDZ Ljubuški unazad nekoliko godina.

Z.B.

Glas naroda

Gdje su pare Nevenka Barbarića on stalno kuka da nema

nije nista bolje u grudama ljubo grizelj nista uradio nije dok se prodaje drzavna zemlja za kuce firme,koliko im je violeta dala para samo,industrijska zona,itd al ulog kradja u nista se neulaze...veselko pezer zaduzen da pomogne nekom al ne on svakog odbije i sebi puni dzep,kao ti veselko nemoze netko bit glavni u socijalnom,dobili ste auto daciu novu ti je vozis kuci,njom bi se svi trebali djelatnici sluziti koji rade u socijalnom. .dadnes nekome 50maraka dignes 500...uzas pozdrav iz tihaljine

i komunalno je uništio nevenko barbari. ostavivši dug od oko 11 miliona KM, a osniva drugu firmu s istim ovlastima, s tim da je ta firma OTELA svu imovinu komunalnog i sad njome gospodari. Uništavanje komunalnog je počelo prije osnitka PARKOVA, ka je odvoz smeća povjereALBA-i, ugovor je sklopljen 13.08.2009. godine, gdje između ostalog kaže, citiram -troškove deponiranja preuzima općina ljubuški, kao i troškove transporta. Da je osigurala deponij kad su komunalci odvozili otpad,što su i bili dužni, i danas bi komunalno živilo, a kad su s ALBOM sklapali ugovor, umjesto da to naplate (da dadnu otpad pod koncesiju) oni njima još plaćaju. U prijevodu to znači da su NEVENKO i VLADO JERKIĆ podebljali svoj džep. Eto i tako se pere novac, tako se preko leđa poreznih obveznika drpa lova (jedan od njegovih načina), Nastavak u idućem broju.....

Osuđen je Sanader što i tko je Nevenko Barbarić obični hopov

Nek osnivaju sv. Joakima samo nek mi plate dug misle dace zastara ucinit svoje

Alan Boras je postavljen u ALBU od strane Barbarića i tako izvlačili novac a sad ga pripomistio na Široki za ministrova pomoćnika pametnom dosta dok god ima glupana koji če sve za stolicu a stolicu nizašto.

Hmmm vrana vrani oci ne kopa

Kako je zemljiste na Bililu u Vitini doslo u posjed firme TD company citaj firme nevenka barbarica, preko 5 duluma?!

kako kako
eto tako
vrlo lako
eto kako.

ne pitaj der kako, kako
ne pitaj der eto tako
eto tako vrlo lako
eeee moj kume je li tako.

jeeee moj kume baš je tako
tako, tako vrlo lako
tebi meni jopet nami
di god stigneš plja-čkaj jamiiiii...

kako kako
eto tako
vrlo lako
eto kako.

Uskoro se očekuje Nevenkovo uhićenje i ministra Borasa. Dokumentacija je u Sarajevu. Past će kao Aluminij.

pa barbarin je krio sporazum sa albom više od godinu dana.
a ZNA SE zašto...

ja mislim da i PARKOVIMA takodjer prijeti zatvaranje

pa još koju godinu, dok se opere koja lova s MARKOTIĆEM, i oni će završitikao komunalno, onda će biti nova firma,a zvat će seVRTOVI, zatim LIVADA itd. Samo što ce i dalje u tim firmama raditi poslušnici i uhljebi, a VERI GRBAVAC je zagarantiran posao u bilo kojoj, jer žena rastura, odrađuje za bagru, a njoj dobro. Pa na svoje ime je u trezor u Š:Brijegu, deponirala pare iz komunalnog, a radnici nisu plaće vidili3-4 godine. Sad će kaznena protiv nje i vrli menadžera pa ćemo viditi đe su pare završile. Prava režimska žena

Mladen Hrstić, koje je iznenadio novi smjer istrage, zbog činjenice da su, u suradnji s vještacima, pisali pravne bedastoće..NIJE SE ON TRUDIO ZA OVO, on je prirodno talentiran za pisanje PRAVNE BEDASTOCE!!

Bedastoce ga je sve nova zena naucila ...

Adio Barbaa

Ljiljanko i Čuljak imaju vise apartmana ns moru nego manje selo kuca a Ćavar je stan u Zg dobila na dar od Jurišića pravasa koji nije htio pravo za kriminal koa premijer.Njima je vazda dobro dok pravaši nekada ne preuzmu ovo sveto tlo @

Neka Markotić kaže tko mu tiska lažne ulaznice od Kravice. Pjeva ćeš Markotiću pjeva al će biti kasno.

Oni što prodaju ulaznice na kravici bogatiji su od LOVRE KUŠČEVIĆA

Pao je Lovro Kuščević past će i Nevenko Barbarić.

Sve će DORH napraviti dali ĆAVAR ima nekretninu u Zagrebu ili drugom gradu u RH.

Da je DORH podigao optužnice protiv ratnih profitera iz Gruda Jelavića Medića Rupčića Čovića i ostalih do 1999 godine ne bi bilo Barbarića ovako oni misle da su iznad zakona ali ...

Nedavno pijem kavu sa Gradonacelnikom i on govori fala bogu ne prozivaju me vise a vidi sada okanite se postena covika nije marke ukra niti je komunalno unistio unistili ga radnici

Ničija do zore nije gorila. Past će i Barbarić i ekipa oko njega.

Samo bijednici brišu komentare koji ne vrijeđaju nikog osobno osim što pogađaju srž a to je da je ovo kampanja lijevi fašist da doslovno kampanjom straha pokušaju isprovocirali da tužiteljstvo poklekne njihovim političkim a bi ijama lako je to nekad radio CK KP

Jadove u Hrvatskoj su novinari smijenili Karamarka i pola Plenkovica vlade ti bi da o HDZ hopovima pišu kao o Putinu samo malo države nam treba i ovi su u Zenici a Barba pogotovo

oooo jerkiću kažidera im sada
"ko vam je kriv niste se znali boriti za smeće"
eeeeee moj jere eeee moj jere
kak' se čini utanje se da se sere.

Jesi li ti svjestan šta si rekao novinari zatvaraju da nisi dio te branše iz svojih bijednih porivaa ovo što si rekao samo dokazuje da samu pravu 100%

Past ćeš Barbariću i to s lisičinama oko ruku. SIPA dolazi prijava je na stolu. Nitko ti nemože pomoći kako izvlačiš novac iz općinskog proračuna na izmišljenim radovima.

Samo kukate nema para bez kanala nerad nije propisan da se plaća

Kod nas u širokom svi pošteni i gradonačelnik i župan.Oni rade a žene čuvaju dicu.Ništa nemaju nego i običan svit.Hhmmm!!!

Barba kad odes u Zenicu Grljevcani ce ti donosit ranu u Zatvor bice Ustipaka Zlivace Pure ponekad i Kase jer puno si opljacka gore

Milan Lučić uz blagoslov Nevenka Barbarić bio je sumnjivi lik za izvlačenje općinskog novca. Neka Nevenko što prije završi u zatvoru to će Ljubuškom biti bolje.

Ovakve stvari rijesi revolucija za Tri dana a bice obuhvaceni svi od Predsjednika MZ do Clana Predsjednistva

Dragi ljubušaci vi trebate i morate znati da su iz budžeta općine isisani milion i maraka
eto izgleda tako čudno ali to je istina

letu štuke letu avioni
iz proračuna piče milioni
denkuju se, na račune slažu
grljevčani dobro ti vam lazu.

grljevčani di je vaša lova
znade li se imal' išta nova
di su pare načelnik ne znade
nema druge al' se dobro krade.

Jeli istina da je fiktivno obnovljena škola u Lipnu. Treba napraviti reviziju ovo je katastrofa. Nevenko iiizzzdddaajjjnnniiiičččeee.

Je i sta cete mi evo vam ga na

Dokumentacija je u SIPI pa se znoji kad će ti uletit.

Gledam Dnevnik dojučerašnji ministar Kušćević predmet USKOK a ne znam što se čeka s Barbarićem

Za komentar eto ti ga na ima jedna riječ
Panika.

Dolazimo po Barbarića pravac Zenica.

Nevenko Barbarić završit će kao Lovro Kuščević.

Ove komentare pišu dva bolesnika i niko drugi.

Šta bolan dvojica jedan ovo piše a zove se Markan Zelić

Nemisli da je Markan pao tako nisko

HDZ se raspada kao kula od karata. Kad padne Vitinski šerif Barbarić sva prljavština isplivat će na površinu.

Ono Kuščeviću u Hrvatskoj su podmetnuli otočki partizani koji nemogu podnijet velike rezultateHDZa u Hrvatskoj

Nevenko Barbarić šteti stranci i njegova smjena je izvjesna.

Tko je zapalio Kanarske otoke? Tko je poplavio Kinu? Tko je oborio cijenu nafte? Tko stoji iza kupoprodaje Grenlanda Tko je....?? Nevenko, tko bi drugi, nije mu ravan ni Antuntun.

Tužiteljstvo ZHŽ godinama štitilo kriminal Nevenka Barbarića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari