Blagoslovljena mrtvačnica u Gornjim Studencima

ljubuski.info

U nedjelju 18. kolovoza generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, don Željko Majić, blagoslovio je mrtvačnicu u Gornjim Studencima pored groblja svetog Ivana, apostola i evanđeliste.

Radovi na izgradnji mrtvačnice započeli su još 2006.godine, a dinamika radova ovisila je o prikupljenoj količini novca. Radovi su privedeni kraju 2015. godine, a kad je završena papirologija i mrtvačnica registrirana na župu Presvetog srca Isusova u Studencima moglo se pristupiti i blagoslovu.

Mjesni biskup, mons. Ratko Perić ovlastio je generalnog vikara don Željka Majića blagosloviti ovu građevinu što je on i učinio na svetoj Misi koju je slavio skupa sa studenčkim župnikom don Ivanom Štironjom.

Prije svete Mise sve nazočne pozdravio je župnik don Ivan Štironja, koji se, u ime cijele župe, zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju, osobito žiteljima Gornjih Studenaca na čelu s Odborom koji vodio radove.

Na kraju svete Mise obratio se i Veselko Buntić – Bato, predsjednik Inicijativnog odbora koji je iznio osnovne podatke o gradnji, zahvalio mještanima, trojici župnika koji su pastoralno djelovali u župi u vrijeme gradnje, svim donatorima i sponzorima, te sve pozvao na prigodni domjenak koji su pripremili za ovu svečanu prigodu.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Blagoslov da radi duplo bolje nego dosad

Tako je

Kad će se gradit u donjim Studencims ovakva ili bolja mrtvačnics?

Jako lijepo mjesto za umrijeti

Samo treba vidit donatora za ovo i sve će biti jasno čuli biskupa zvali za blagoslov ko ovih sprovod će morati doć papa

narod će živjet od mrtvačnica a tvornice mu ne trebaju one su u njemačkoj

Ma ovo je neka parodija: biskup, mrtvačnica i svečani domjenak. Studenčani čudo ste.

Po d vlascu HDZea ukinuto Rodiliste u Ljubuskom ali dobro otvorili su Hospicij i po Mjesnim zajednicama otvaraju Mrtvacnice umjesto Domova Kulture doista Impresivno

Blagoslovljena mrtvačnica u Gornjim Studencima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari