Ministarstvo gospodarstva potiče podizanje nasada lješnjaka, masline i smokve

ljubuski.info

Novčane potpore za podizanje nasada lješnjaka, masline i smokve mogu ostvariti svi klijenti koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG), a koji su zasadili neku od navedenih nasada u vremensu od 1.1. do 15.11.2019. godine.

Minimalno poticana površina po pojedinoj kulturi je 0,1 ha do maksimalno 1 ha.

Klijent je, uz Zahtjev, dužan priložiti kopiju katastarske čestice na kojoj je nasad zasađen i račun o nabavci certificiranog sadnog materijala izdat od 01. 01. 2019. godine.

Krajnji rok za prijavu je 20.11.2019. godine.

Ove novčane potpore dio su naputka za ostvarivanje prava na potpore u poljoprivredi kojeg je temeljem Zakona o novčanim potporama u poljoprivredi i ruralnom razvitku i Odluke o donošenju Programa utroška sredstava "Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku" utvrđenih proračunom Zapadnohercegovačke županije za 2019. godinu, uz suglasnost Vlade Zapadnohercegovačke županije, donio ministar gospodasrtva. Naputkom se propisuju opći i posebni uvjeti koje moraju ispuniti fizičke i pravne osobe za ostvarivanje prava novčane potpore u poljoprivredi.

Za više informacija momžete se javiti na e-mail adresu info [at] mg-zzh.com ili na broj telefona +38739/682-162 - Sektor poljoprivrede, šumarstva i veterinarstva, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva ZHŽ.

Glas naroda

džaba vam to,već su podobni sve uzeli

Ili će uzeti

Smilje zaoravan udaran u smokve i lješnjake. Znali iko kako je sa smrikinjan i drinin to bi isto kurilo.

A dinarike,kupine? Uzgajati cvrčke pa ih prodavati tuzlacima za panonsko more? Saditi pirevinu dobra je za bubrege?uzgajat poskoke u inkubatoru na bijači? Za kraj VRISAK!

Poticaj dobivaju oni koji nemaju veze sa poljoprivredom,jadan ti je onaj tko traži od njih milostinju !! Bježite odavde dok još nije kasno

Ministarstvo gospodarstva potiče podizanje nasada lješnjaka, masline i smokve
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari