Potpisan Ugovor između Civilne zaštite i Crvenog križa ZHŽ

ljubuski.info

U sjedištu Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije u Grudama potpisan je Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije i Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije.

Sukladno članku 15. Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Zapadnohercegovačkoj županiji ("Službene novine ZHŽ", broj: 5/17 i 21/17) Ugovor su potpisali dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije i Viktor Grbavac predsjednik Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije.

Ugovorom su utvrđena međusobna prava i obveze Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije i Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije i konkretni zadaci Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, koja je formirana u Crvenom križu Zapadnohercegovačke županije, u području zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, kao i način djelovanja Službe kada ravnatelj Uprave i Županijski stožer civilne zaštite donesu odluku ili naredbu o njenom angažiranju na zadacima zaštite i spašavanja na području Zapadnohercegovačke županije.

Uistinu je ovo veliki dan za našu Upravu, ali i za našu Županiju jer smo dobili još jednu službu koja će imati veoma važnu ulogu u fazi nastanka prirodne ili druge nesreće, u fazi otklanjanja i saniranja nastalih posljedica, a zadatke u funkciji preventivne zaštite ostvaruje u okviru obavljanja svoje redovite djelatnosti. Uprava će ovisno o potrebi i mogućnostima, planirati odgovarajuća sredstva iz posebne naknade za zaštitu i spašavanje, kao i prema mogućnostima i dio sredstava iz proračuna Županije, a koja će se koristiti za nabavu opreme i tehničkih sredstava neophodnih za rad i funkcioniranje Službe, te za obuku i osposobljavanje njenih pripadnika, rekao je prigodom potpisivanja ugovora dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije.

U proteklih godinu dana imali smo dobru suradnju sa županijskom Upravom civilne zaštite i ovaj ugovor je potvrda i nastavak naše suradnje. U sklopu službe formirali smo četiri tima za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva, dva interventna tima za prvu medicinsku pomoć i tim za podršku i hitne intervencije, rekao je Viktor Grbavac predsjednik Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije.

Za pročelnika Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć imenovan je Tomislav Miloš iz Gruda.

Potpisivanju Ugovora, osim potpisnika, nazočili su i predsjednik Skupštine Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije Srećko Mikulić, tajnik Crvenog križa ZHŽ Josip Zelenika, članovi predsjedništva Crvenog križa ZHŽ Vinka Đevenica i Srećko Mikulić i pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije Mladen Bošnjak.

Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije do sada je potpisala Ugovore o međusobnim pravima i obvezama sa Službama za spašavanje s visina i drugih nepristupačnih mjesta s Gorskim službama spašavanja Posušje, Široki Brijeg, Grude i Ljubuški.

UCZ ZHŽ

Glas naroda

ovaj viktor grbavac ovih dana voza turiste u vojnim kamionima registriranim u zagrebu na crno po ljubuškom , voza ih u kamionima koji nisu za to napravljeni i nemaju sigurnosne pojaseve , a među tim turistima ima i djece mlađe od 12 godina , polazak ispred crkve na humcu , kad ti netko pogine i ispadne iz kamiona ti ćeš opet biti najpametniji viktore

Potpisan Ugovor između Civilne zaštite i Crvenog križa ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari