U četvrtak koncert na gitari Maroja Brčića

ljubuski.info

U sklopu Međunarodnog seminara klasične glazbe "Ardea 2019.", koji će ove godine biti održan u Ljubuškom i Čapljini, nastupit će i poznati gitarist Maroje Brčić.

On će koncert održati 8. kolovoza u Ljubuškom, crkvi sv. Kate, s početkom u 20 sati.

Kako su priopćili organizatori, izvest će skladbe Johanna Kaspara Mertza, Maria Castelnuova-Tedescoa, Napoleona Coste, Joaquina Rodriga i Eduarda Lopeza Chavarrija.

Maroje Brčić rođen je u Dubrovniku gdje i danas živi. Gitaru je počeo učiti sa sedam godina, a prvi učitelj mu je bio otac, Stefanin Brčić. Srednju glazbenu školu završio je u klasi prof. Istvána Römera, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka. Predaje gitaru na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, redoviti je član ocjenjivačkih vijeća na natjecanjima u Hrvatskoj te često drži stručna predavanja i seminare.

Na koncertnim podijima prisutan je više od dvadesetpet godina i to kao solist, kao član raznih komornih tijela te kao solist uz orkestar (Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Dubrovački simfonijski orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Zagrebački solisti, Mostarski komorni orkestar, Sarajevska filharmonija, Orkestar Makedonske nacionalne opere te moskovski Gnjesinski virtuozi).

Osim u domovini, nastupio je u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Potaknuo je brojne autore da pišu za gitaru, pa su tako svoja djela za jednu ili više gitara, za gitaru i flautu te tri gitare i glas napisali ugledni skladatelji: Željko Brkanović, Nikša Njirić, Ivo Josipović, Berislav Šipuš, Philip Bracanin, Anđelko Klobučar i Zoran Juranić.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari