HDZ BiH podržao Hebranga

Središnji odbor HDZ-a BiH na svojoj jučerašnjoj sjednici aktualnu političku situaciju u BiH ocijenio je vrlo zabrinjavajućom.

Prije početka sjednice Središnjeg odbora Čović je novinarima rekao da se njegova stranka zalaže za uređenje BiH kroz srednji nivo vlasti, koji bi imao izvršnu, zakonodavnu i pravosudnu vlast, kroz četiri federalne jedinice sa centrima u Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Banjaluci.

"Naš stav je da to budu četiri federalne jedinice i to je na tragu onoga što smo dogovorili u Prudu. Mislimo da je to prihvatljivo i međunarodnim institucijama i svima ostalim", poručio je Čović.

HDZ BiH nastavit će razgovarati s predstavnicima međunarodne zajednice oko ustavnih promjena u BiH, stoji u priopćenju, vodeći se načelima koja je HDZ BiH potpisao u Kreševskoj deklaraciji, Prudskom procesu i koja su usvojena na sjednicama Središnjeg odbora i Nacionalnog vijeća HDZ-a BiH.

Središnji odbor HDZ-a BiH dao je potporu Andriji Hebrangu, kandidatu HDZ za predsjedničkog kandidata Republike Hrvatske.

Zastupnici HDZ-a u Hrvatskom saboru iz XI. izborne jedinice, Rade Bošnjak i Ivo Andrić Lužanski, pokrenut će inicijativu da se u Hrvatskom saboru na jednoj od narednih sjednica pokrene rasprava i usvoji Deklaracija o položaju hrvatskog naroda u BiH, stoji na kraju priopćenja za javnost.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari